مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی به همراه کارشناسان قرنطینه مدیریت و معاون فنی و مسئول حفظ نباتات شهرستانهای قزوین و تاکستان نیز حضور داشتند ضمن بررسی موارد مشکوک به بیماری قرنطینهای زایللا جهت بررسیهای دقیقتر از باغات نمونه برداری انجام شد.
بیماری زایلا از نوع باکتری و بسیار خطرناک بوده که درمان خاصی ندارد و ۵۰۰ میزبان از محصولات مهم را از جمله انگور، زیتون، هسته داران، مرکبات را درگیر و موجب زوال آنان میشود و انتقال این بیماری توسط حشرات ناقل انجام میشود که در مدیریت این بیماری اقدامات پیشگیرانه و رعایت مسائل بهداشتی میتواند موثر باشد و در صورت آلودگی باید درختان امحا و سوزانده شوند.
بیماری پیرس یکی از عوامل اصلی محدود کننده کشت انگور است که به عنوان یک بیماری قرنطینهای است که بهترین روش مقابله با این بیماری، پیشگیری است که پایش باغات و آشنایی باغداران با علایم و نشانههای بیماری و روشهای انتقال آن ضروری است.
کارشناسان فنی به باغداران توصیه کردند: از نهالستانهای دارای مجوز و بدون آلودگی نهالهای خود را تهیه کنند و مسائل بهداشتی ازقبیل ضدعفونی ادوات و تجهیزات به ویژه در موقع هرس را رعایت کنند.