طی نشست مشترک سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس و سرکنسول چین و رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان، توانمندی ها، ظرفیتها و فرصتهای همکاریهای دو جانبه، بین طرفین ارائه شد.
سید مهدی خادمی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در نشست مشترک با شو وی سرکنسول چین اظهار کرد: استان فارس به عنوان یکی از پهناورترین استانهای جنوب کشور، با قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال به جنوب و موقعیت سوق الجیشی در پس کرانه، محور خدمات رسانی در حوزههای مختلف به دیگر استانهای جنوب، جنوب شرق و جنوب غرب است.
جانشین استاندار فارس در کارگروه کشاورزی استان اضافه کرد: استان فارس استانی با پیشینه کشاورزی در حال حاضر دارای رتبههای برتر در تولید محصولات زراعی، باغی و گیاهان دارویی و همچنین تامین کننده بخش قابل توجهی از پروتئین و گوشت قرمز کشور است.
خادمی با اشاره به اینکه روابط سیاسی و تعاملات دولت جمهوری اسلامی ایران با کشور چین در بالاترین سطح قرار داشته و در سایه این دیپلماسی سیاسی امکان گسترش دیپلماسی اقتصادی برای فعالان اقتصادی ۲ دولت وجود دارد، افزود: کشور چین یکی از اولویتهای اصلی دولت جمهوری اسلامی ایران و بخش خصوصی جهت گسترش فعالیتهای اقتصادی و تجاری است.
او افزود: طی سنوات گذشته چین به عنوان شریک تجاری ایران محسوب شده و در حوزه صادرات و واردات بین ۲ دولت، طی سنوات اخیر شاهد رشد قابل قبولی بوده ایم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ابراز امیدواری کرد: هم افزایی اقتصادی بین دول آسیایی از جمله چین و استان فارس در مواجهه با سیاستهای ظالمانه تحریمی استکبار جهانی، نه تنها معادلات اقتصادی منطقه بلکه قادر خواهد بود معادلات اقتصادی جهانی را متحول کند.
خادمی، پیشنهاد ویژه تشکیل میز اقتصادی مشترک استان فارس و چین با عاملیت و مشارکت بخش خصوصی را بسیار مهم و ضروری دانست و تاکید کرد: این پیشنهاد موجب پذیرش سرمایه گذاری مستقیم، مشارکتی یا فاینانس در راه اندازی کارخانههای صنایع تبدیلی کشاورزی، انتقال تکنولوژی و دانش فنی در تولید ماشین آلات صنعتی و کشاورزی از چین به فارس و همچنین سرمایه گذاری در ایجاد خطوط آزاد راهی و خطوط ریلی از فارس به بوشهر و هرمزگان خواهد شد.
جانشین استاندار فارس در کارگروه توسعه صادرات، از دیگر پیامدهای تشکیل میز اقتصادی مشترک استان فارس و چین را سرمایه گذاری در ایجاد مراکز درمانی و هتلینگ بین المللی در منطقه ویژه شهر سلامت، سرمایه گذاری در حوزه ایجاد مزارع انرژی هلی پاک و خورشیدی، سرمایه گذاری در حوزه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و جذب توریسم و نیز ایجاد خط هوایی و پرواز مستقیم از چین به شیراز عنوان کرد.
شو وی اولین سرکنسول چین در هرمزگان است که حدود ۲ ماه است به این سمت منصوب شده و حوزه فعالیت او ۸ استان هرمزگان، فارس، بوشهر، کرمان، کهکیلویه و بویر احمد، چهار محال بختیاری، سیستان و بلوچستان و خوزستان است که اولین ماموریت کاری و رسمی خود را به استان فارس داشته و نخستین دیدار رسمی خود را با سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس انجام اختصاص داده است.