روابطعمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، علیاکبر ابراهیمی در آیین بزرگداشت روز صنعت چاپ در محل تالار گفتگوی فرهنگسرای جوان زاهدان با اشاره به اینکه فرهیختگان صنعت چاپ ارزشآفرینان تمام صنایع هستند، بیان کرد: این صنعت در توسعه تمام صنایع نقشآفرین بوده و در سیستان و بلوچستان نیازمند حمایت مسئولان و سرمایهگذاری است.
وی افزود: باتوجهبه برخورداری سیستان و بلوچستان از منابع و معادن فراوان مانند صنایعدستی و کشاورزی صنعت چاپ میتواند سرآمد تمامی این صنایع باشد چرا که این استان باتوجهبه موقعیت جغرافیایی خاص راهبردی، کریدور تجاری و بازرگانی ایران، همسایگی با کشورها و دسترسی به آبهای آزاد در دهه اخیر پیشرفتها و توسعههای خوبی داشته و تداوم دارد.
صنعت چاپ در سیستان و بلوچستان مظلوم واقع شده
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سیاست دولت سیزدهم بر توسعه سیستان و بلوچستان است، اظهار کرد: برای جلوگیری از خامفروشی از تولیدات بومی در استان نیازمند به صنعت چاپ هستیم که متأسفانه در این حوزه آنگونه که به سایر حوزهها توجه و توسعه شده به این صنعت توجهی نشده و مظلوم واقع شده است.
وی گفت: صنعت چاپ در سیستان و بلوچستان تنها پاسخگوی حوزه نشر در حوزه کتاب، خدمات اداری و فرهنگی است و حوزه ناوگانی و ماشینآلات این صنعت در این استان کمبرخوردار بوده که نیاز به انجام یکسری اقدامات دارد.
ابراهیمی اذعان کرد: فعالان صنعت چاپ در این حوزه باید بر روی نیازهای سیستان و بلوچستان سرمایهگذاری کنند یکی از موضوعاتی که برای توسعه صنعت نقش دارد متولیان استانی آن است.
وی با تأکید بر این مطلب که صنعت چاپ سیستان و بلوچستان را بهتناسب نیاز استان در سند تحول استان قرار دهید، گفت: دولت سیزدهم اختیارات ویژهای را به استاندار این استان داده تقاضای ما در این زمینه این است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری فعالان تشکلهای صنفی و رئیس اتحادیه اهمیت و ارزش صنعت چاپ را به مسئولان بقبولانند و بتوانند صنعت چاپ را در سند تحول استان قرار دهند.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر در سیستان و بلوچستان از صنعت تکنولوژی یا ناوگانهای چاپی موردنیاز برخوردار شویم میتوانیم نقش یک صادرکننده را در این حوزه ایفا کنیم.
وی افزود: یکی از موضوعات کمککننده برای رسیدن به صنعت چاپ همافزایی تمام فعالان نسبت به تشکیل تعاونیها است، شایسته سیستان و بلوچستان نیست که در حوزه صنعت تنها از ۲ دستگاه ۲ رنگ برخوردار باشد.
ابراهیمی ادامه داد: امیدواریم با توسعه ناوگانی و جذب کار در سیستان و بلوچستان شاهد ماندگاری و عدم خروج کارهای چاپی در استان و شاهد توسعه در صنعت چاپ باشیم، تمام تلاش خود را در این زمینه به کار میگیریم.
وی گفت: ارتقای رقم تخصیصیافته دررابطهبا ماده ۱۶ و ۱۸ قانون یکی از برنامههای در دستور کار است که دراینرابطه در سالهای گذشته رقم اختصاصیافته به صنعت چاپ پایین بود با اتفاقات و تخصیصی که رخداده در صورت تأمین اعتبار استانهای کمبرخوردار مانند سیستان و بلوچستان از مزایای این ۲ تبصره بهرهمند خواهند شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: تدوین طرح توسعه و ارتقای صنعت چاپ و نشر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دومین موضوع برای توسعه است که بهمحض امضای وزیر، شاهد عدالت فرهنگی و توسعه در این حوزه در سیستان و بلوچستان خواهیم بود.
وی بیان کرد: یکی از موضوعات اولویتدار دفتر چاپ در آغاز دولت سیزدهم بحث آموزش است در سال گذشته در حوزه آموزشهای عالی تفاهمنامههایی بین وزارت فرهنگ و ارشاد و دانشگاه امیرکبیر برای تأسیس انستیتو چاپ منعقد و اساسنامه آن تنظیم شده تا در این حوزه بتوانیم جذب دانشجو و بورسیه داشته باشیم.
ابراهیمی افزود: چاپخانهدارانی که تمایل دارند همکاران آنها این آموزشهای عالی را سپری کنند میتوانند بهصورت بورسیه در این دانشگاه جذب شوند.
وی ادامه داد: در حوزه مهارتهای فنی بسیاری از افراد مشکل دارند در این زمینه ۲۰ مهارت فنی و تخصصی صنعت چاپ در تمامی هشت مراحل تنظیم و در استانها توسط مؤسسات فرهنگی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود و در صورت اعلام نیاز به دورههای آموزشی بهرهمندی از این امکان برای افراد فراهم خواهد بود.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر فردی انتخابکننده رشته و رسته چاپی باشد مطابق مجوز خود میتواند سرمایهگذاری کند، در راستای تحقق شعار دولت سیزدهم برای تسهیل در ارائه مجوزها هم آییننامهها در مراحل نهایی برای تسهیل در کار است.
وی گفت: در خصوص بحث انتقال صنعت چاپ از یک استان به استان دیگر این موضوع با تأیید مبدأ و مقصد از سوی اداره فرهنگ و ارشاد انجام میشود تا رونق کسبوکار و حفظ کسبوکار آسیبی نبیند.
ابراهیمی افزود: در حوزه تسهیلات این قول را میدهیم اگر فردی در حوزه چاپ و صنایع وابسته به آن بتواند در حوزه دانشبنیان یک طرح ملی ارائه دهد به آن تا سقف ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به وی تعلق گیرد.