به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از دفتر آموزش و ارتقاي سلامت؛ هر خانم قبل از اقدام براي بارداري از جهت سلامت جسمي و رواني و توانايي بايد بررسي شود و به افرادي كه قصد باردار شدن دارند توصيه مي شود در مواردي همچون سن زير 18 سال يا بالاي 35 سال، سابقه بارداري 5 بار يا بيشتر، داشتن فزرند كمتر از 3 سال، داشتن شغل سخت و سنگين، سابقه نوزاد ناهنجار، مرده زايي و حاملگي هاي خارج از رحم حتما قبل از باردار شدن با پزشك يا ماما مشورت كنند.
براساس اين گزارش مصرف قرص اسيدفوليك سه ماه قبل از بارداري توصيه مي شود و مراقبت دوران بارداري و پس از زايمان نقش بسيار مهمي در تشخيص زودرس و درمان به موقع و موثر عوارض بارداري و پس از زايمان دارد.
همچنين با انجام صحيح اين مراقبت ها مي توان بسياري از بيماري ها را قبل از آنكه وارد مرحله باليني و علامت دار شوند و سلامت و جان مادر و جنين را به طور جدي به خطر اندازند، تشخيص داد و درمان مناسب انجام داد.
گفتني است در اين مراقبت ها با بررسي وضعيت سلامت مادر و جنين، تعيين سن حاملگي و انجام معاينات باليني و آزمايشات لازم و تشخيص زودهنگام نشانه هاي خطر، مسائلي مثل فشارخون بالا، كم خوني، ديابت، بيماري هاي عفوني، ناسازگاري هاي خوني بين مادر و جنين، وزن گيري نامناسب كشف مي شود كه برخورد درست با هريك از اين مواد منجر به يه بارداري با حداقل عوارض مي شود.
براساس اعلام دفتر آموزش وارتقاي سلامت اگر علائم خطر در بارداري مشخص نشود و يا دير تشخيص داده شود ممكن است عارضه اي جدي و گاه دائمي براي مادر و نوزادش به جاي گذارد به همين دليل به طور معمول بايد در دوران بارداري 8 مرحله مراقبت توسط متخصصان صورت گيرد، 2 بار در 20 هفته اول و 6 بار در 20 هفته دوم. مراقبت ها بعد از تشخيص بارداري از هفته 6 بارداري شروع مي شود و براي اطمينان از سير طبيعي بارداري و سلامت جنين بايد در اين دوران به طور مستمر به مراكز بهداشتي درماني، مطب پزشك يا ماما مراجعه كرد تا با رعايت نكات بهداشتي از ميزان سلامتي بهتري برخوردار شويم./ح