![آغاز پیش فروش یک میلیون قطعه سکه/ حباب سکه کاهش پیدا میکند؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/28/20352778_444.jpg)
از دیرباز نام سفالگری تداعی گر لالجین شهر کهن سفالگری در استان همدان بوده که با همت هنرمندان تلاشگر این خطه، امروزه آن را با نام هایی همچون «شهر جهانی سفال» یا «پایتخت سفال» می شناسیم.
پیشینه ساخت ظروف و اشیاء سفالی در این منطقه به بیش از هفت هزار سال پیش بازمی گردد و بنا بر شواهد این شهر در ادوار کهن، مرکز تولید سفال در کل منطقهی خاورمیانه بوده است.
سفالگری برای مردمان این خطه نه تنها یک شغل برای امرار معاش و گذران زندگی است، بلکه چنان با تار و پود زندگی آنها پیوند خورده است که بیش از هر چیز باید آن را یک سبک و شیوهی زندگی برای آنها به شمار آورد که در طول تاریخ با تمامی توان خویش از آن صیانت کرده اند.
از جمله یکی از برهههای دشوار تاریخی برای حیات سفالگران لالجین هجوم بیرحمانهی مغول به این سرزمین بود که علاوه بر ویرانیهای بسیار منجر به مرگ بسیاری از هنرمندان لالجین شد، با این حال، با تلاش شبانه روزی هنرمندانی که خود سفالگری را سینه به سینه از نسلهای پیشین آموخته بودند، آن را دوباره به مجرای حیات بازگرداندند.