حسین حیدری مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار امسال روز ملی دامپزشکی «دامپزشکی، یک قرن خدمت»، گفت : سازمان دامپزشکی در راستای ارتقای امنیت غذایی، سلامت سفره غذایی، سلامت پایدار محصولات و فرآوردههای خام دامی و همچنین حفاظت و حراست از سرمایه دامی، طیور و آبزیان با پیوست حفظ اشتغال و عدم وابستگی به واردات دام، گوشت و نهادها در حال فعالیت است.
وی وظیفه ذاتی دامپزشکی را در حوزه ارتقای بهداشت و فرآوردههای خام دامی در نظارت بر کشتارگاههای دام و طیور و همچنین پیشگیری از بروز بیماریها (اعم از بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک انسان و دام) عنوان کرد و افزود: در این راستا با معاینه ۱۷۰ هزار دام سبک و سنگین در کشتارگاهها با حضور ناظران شرعی و بهداشتی، از ورود بیش از ۱۸ تن فرآورده خام دام غیربهداشتی به بازار مصرف جلوگیری شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با ارائه آمار از خدمات طی یکسال گذشته، تصریح کرد: از ۱۴ مهرماه سال گذشته تا به امروز بیش از ۱۴ میلیون نوبت سر انواع واکسنهای دامی و مشترک بین انسان و دام (تب مالت، هاری، تب برفکی و...) در راستای حفاظت و حراست از دامها انجام شده است.
وی نتیجه پایش، آموزش و مراقبتها را در قالب وضعیت خوب و مطلوب استان در خصوص بیماریهای مشترک دامی خلاصه کرد و افزود: به حمدالله بیماری و یا کانون بیماری خاصی در استان مشاهده نشده است.
حیدری با اشاره به ۶ هزار بازدید و پایش و نمونهبرداری از محصولات در رستورانها، مراکز بستهبندی گوشت، قصابیها، کبابیها، آبزیپروریها و هر آنچه با فرآورده خام دامی در ارتباط است، گفت: در ۵۰۰ مرکز عرضه بالغ بر ۱۰ تُن انواع فرآورده غیربهداشتی جمعآوری شده است.
وی خاطرنشان کرد: در کشتارگاهها طیور بالغ بر ۲۰ میلیون طیور گوشتی با نظارت شرعی و بهداشتی کشتار شده که نزدیک به ۵۰۰ هزار قطعه طیور که عدم انطابق با مسائل بهداشتی داشته، معدومسازی شده است.
حیدری با اشاره به نقش دامپزشکی در سلامت خانواده، گفت: به دنبال تحقق خوراک سالم به دام، دام سالم، غذای سالم و انسان سالم هستیم.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه با تبریک روز روستا و عشایر در خصوص خدمات به این قشر، گفت: سازمان دامپزشکی یکی از دستگاههای اولویت اول مجموعه جهاد کشاورزی است که با تشکیل قرارگاه محرومیتزدایی و جهاد دامپزشکی برای جامعه عشایری و روستایی در طول سال بالغ بر چندین مرتبه حضور مستمر و چهرهبه چهره با دامدار و عشایر برگزار میکند.
وی با اشاره به اجرای برنامه هر هفته یک روستا و یک منطقه عشایری محروم، گفت: در قالب قرارگاه محرومیتزدایی با همکاری سپاه نبیاکرم (ص) استان معاینه و ویزیت بیش از ۲ میلیون و ۱۸۰ هزار رأس دام، بیش از یکمیلیون و ۳۰۰ هزار رأس سمپاشی و رایگان دام سبک و سنگین علیه انواع انگلهای دام و ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع سمپاشی جایگاه دام برای روستائیان و عشایرها انجام شده است .