مجتبی ذوالجودی معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به اینکه آتشسوزی در هورالعظیم هر ساله اتفاق میافتد، امسال پیش از آغاز این آتشسوزیها مذاکرات با وزارت نیرو و وزارت امور خارجه انجام و مجددا مکاتبه شد.
او میگوید: آتشسوزیها در عراق اتفاق افتاده است و همکاران ما در سازمان حفاظت محیط زیست کمک کردند که آتش به قسمت ایرانی نیاید، اما برای اطفای حریق در وهله اول دولت کشور همسایه موظف است جلوی آن را بگیرد. علت آن میتواند عمدی یا هر چیزی باشد، اما به هر دلیلی نتوانستند آتش را اطفا کنند و ما از وزارت امور خارجه استعلام و خواهش کردیم مجوز اطفای حریق در عراق را بگیرند.
ذوالجودی گفت: پیرو دستور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و پیگیریهای انجامشده، روز گذشته در کمیسیون کشاورزی و فراکسیون محیط زیست مجلس نشستی با نمایندگان و دستگاههای اجرایی داشتیم که موضوع مطرح شد و گزارش شرایط موجود را ارائه دادم و طبق جمعبندی قرار شد با کمک همه دستگاهها، وزارت خارجه هر چه سریعتر مجوز را بگیرد تا اگر دولت همسایه واقعا نمیتواند حریق را اطفا کند، ما بتوانیم امکان اطفای حریق با هواپیما را داشته باشیم.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نماینده وزارت امور خارجه نیز اعلام کرد خیلی سریع این موضوع را پیگیری خواهد کرد. منتظر مجوز هستیم.
او میگوید: با توجه به ارتباطات سازمان حفاظت محیط زیست ایران با وزارت محیط زیست عراق، قول مساعد داده شده است و امیدواریم مجوز داده شود و وزارت دفاع، هلال احمر و وزارت نیرو با هدایت و محوریت استان خوزستان، به محض دریافت مجوز استانداری، اقدامات اجرایی را دنبال کند.
ذوالجودی ادامه داد: امیدواریم با اصرار زیاد نمایندگان به وزارت امور خارجه، زودتر این مجوز اخذ شود.
او میگوید: با حضور سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت دفاع، وزارت نیرو، وزارت کشور، هلال احمر، سازمان مدیریت بحران و نمایندگان مجلس، اجماع خوبی شده است و این آمادگی در استان خوزستان و کشور وجود دارد که به محض دریافت مجوز، اطفای حریق را در سرزمین عراق انجام دهیم تا آسیب کمتر شود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از وزارت نیرو نیز خواهش کردیم در اولین فرصت آب از سد کرخه به سمت هورالعظیم رهاسازی شود و آب به تالاب برسد که قول دادهاند این اتفاق بیفتد.
به گفته او بر اساس گزارشی که از استان خوزستان گرفته شده است، ظاهرا توانستهاند ۶۷ درصد حقآبه تالاب هورالعظیم را در قالب حدود ۹۳۱ میلیون مترمکعب رهاسازی کنند و بیش از یک هزار و ۶۰۰ میلیون مترمکعب دیگر نیز قرار بود رهاسازی شود. بنا به گفته نماینده وزارت نیرو، به دلیل اینکه احتمال دارد در مسیر رهاسازی آب برداشتهای غیرمجاز شود، در کوتاهترین زمان ممکن برای اینکه آب به تالاب برسد رهاسازی انجام خواهد شد.
ذوالجودی ادامه داد: این قول را نمایندگان مجلس گرفتهاند که در اولین زمان ممکن رهاسازی اتفاق بیفتد و بتوانیم مقدار بیشتری از حقآبه را دریافت کنیم. وزارت نیرو این را گفته است که آب به گونهای رهاسازی میشود که حداکثر آب به تالاب برسد.
این مقام مسئول گفت: امیدواریم از ۱۰ روز آینده بارندگیها در سطح وسیعتری اتفاق بیفتد که این هم به آبگیری تالاب کمک خواهد کرد. البته بحث این بود که وزارت بهداشت نیز همراهی کند و امکاناتی فراهم کند که از آسیبهای موجود، حداقل آسیبها به مردم منطقه هورالعظیم وارد شود.