مدیریت دانش مجموعهای از راهکارهای مربوط به کسب، خلق، نگهداری، توسعه، تسهیم و استفاده از دانش است که با شناسایی و بهره گیری از سرمایههای دانش محور نقش مهمی در تعالی و پیشرفت سازمانها ایفا میکند.
دستورالعمل مدیریت دانش در دستگاههای اجرایی ۲۷ دی ماه سال ۹۹ در شورایعالی اداری تصویب شد و از سال ۱۴۰۱ به عنوان استقرار نظام جامع مدیریت دانش، آغاز به کار کرد.
در همین رابطه، ایجاد ساختار بهینه مدیریت دانش در ستاد وزارت کشور و استانداریها تشکیل شد تا نسبت به نهادینه سازی فرآیندهای مدیریت دانش، در فرآیندهای جاری اقدام شود.
قزوین نیز به عنوان یک اقدام ابتکاری، طرح اکتساب دانش و تجربه نگاری فرمانداران و بخشداران استانی را در دستور کار اجرایی خود قرار داده و برای آن برنامه ریزی نیز کرده است.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قزوین در نخستین نشست نخبگان ارزیاب کمیته اجرایی و در راستای مدیریت دانش، اظهار کرد: بهبود حکمرانی محلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و استان قزوین میتواند در این حوزه پیشرو باشد.
ابوالفضل مرادی اضافه کرد: با توجه به قابلیت و ظرفیتهای موجود استان قزوین میتوانیم به عنوان یکی از استانهای پیشرو در اجرای مدیریت دانش در سطح کشور باشیم.
وی با اشاره به تعریف ۲ پروژه مهم و راهبردی در سطح استان قزوین، خاطرنشان کرد: تجربه نگاری فرمانداران و بخشداران و همچنین بهبود حکمرانی محلی از طرحهای تدوین شده در حوزه مدیریت دانش است.
به گفته مرادی، فرایند ارزیابی و صحه گذاری یکی از مهمترین مراحل پیاده سازی مدیریت دانش محسوب میشود و بر پالایش دانش ثبت شده و استخراج دانش ناب کمک میکند.
در ادامه این جلسه، پیمان محمدی، مدیرکل برنامه ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری قزوین نیز با اشاره به تبیین فعالیتهای مدیریت دانش و پروژههایی که به منظور بهبود حکمرانیهای تخصصی در این حوزه مطرح هستند، به ذکر نکاتی در این زمینه پرداخت.
دبیر اجرایی کمیته مدیریت دانش و مدیر پروژه تجربه نگاری فرمانداران و بخشداران منتخب استان قزوین نیز با اشاره به روند اجرای پروژه و تبیین آن پرداخت و تاکید کرد: با توجه به رویکرد این پروژه و پیرو تفاهم نامه با جهاد دانشگاهی کشور و استانداری قزوین قرار است در راستای بهره گیری از ظرفیتهای مدیریت جهادی به منظور حل مسایل اولویت دار استان اقداماتی را در این حوزه به عمل میآورند.
زهرا آتشگران اضافه کرد: در همین راستا، اجرای این طرح نیز به جهاد دانشگاهی استان قزوین واگذار شده که لازم است تعامل و هم افزایی افراد ارزیاب در پیشبرد پروژه تقویت شود.