محمد جوانبخت معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در نشست مرتبط با سند راهبرد پدافند غیرعامل آب در مشهد گفت: تعدادی از این طرحها سال گذشته به پایان رسید و عملیات اجرایی سایر طرحها نیز با جدیت ادامه دارد و طبق برنامه ریزی صورت گرفته این طرحها تا پایان دولت به سرانجام میرسد.
وی اضافه کرد: همچنین سال گذشته بیش از ۲۰۰ طرح اضطراری تامین آب اجرا شد که ۸۶ مورد از این تعداد بزرگ مقیاس بودند و برای اجرای این طرحها در چهار نقطه کشور به شکل خاص مصوبه هیات وزیران اخذ شد که مشهد از آن جمله بود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: امسال نیز بسته طرحهای اضطراری تامین آب در مشهد و خراسان رضوی باید با پیش بینی وضعیت بدبینانه تدوین و طرحهای اضطراری مصوب شود.
جوانبخت افزود: در سال جاری وزارت نیرو در کنترل برداشت از چاههای کشاورزی مصمم است و صیانت و حراست از صنعت آب کشور مورد تاکید است، چون اصلیترین راه حل عبور از مشکلات آبی در کشور، مدیریت مصرف آب در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی است.
معاون وزیر نیرو گفت: وضعیت مصرف آب در بخشهای خانگی، بهداشت، کشاورزی و صنعت باید مدیریت و ساماندهی شود که در حوزه صنعت خوشبختانه در قانون بودجه سال جاری، تکلیف سازندهای برای آب کشور تدوین شده و در این راستا مکلف به بازتخصیص و جایگزینی آب مصرفی در بخش صنعت با آبهای نامتعارف و پساب شده ایم.
جوانبخت افزود: در بخش کشاورزی نیز وزارت نیرو در سال جاری مصمم است با استفاده از شمارشگرهای هوشمند، برداشت از چاههای کشاورزی را کنترل و مدیریت کند که در این ارتباط همه استانها و به خصوص استان خراسان رضوی، موظف به انجام این اقدام هستند.
وی اضافه کرد: صنعت آب در سطح کشور به دلیل کم آبی بسیار شدید و مواجهه با خشکسالیهای پی در پی، دچار چالش است و طبیعی است که چنین بخشی که در اداره کشور و پایداری و امنیت آن بسیار اساسی و حیاتی است مورد طمع دشمنان برای اختلال و سوء استفاده باشد که در این خصوص باید با بهره گیری همه جانبه از پدافند غیرعامل به صیانت و حراست از صنعت آب کشور پرداخت.
او تاکید کرد: مسایل مرتبط با پدافند غیرعامل به طور جدی مورد توجه است و در این مسیر باید زیرساختها دسته بندی و تهدیدات و نقاط آسیب پذیر شناسایی و ارزیابی شود تا با برنامه ریزی صحیح و اصولی و منطبق با ایمنترین شرایط، وضعیت پایداری برای تامین آب کشور پیش بینی و ایجاد شود.