رضا مقدم مدیر جهادکشاورزی میاندوآب گفت: انگور یکی از محصولات عمده باغی شهرستان بوده که هزار و ۶۶۵ هکتار از سطح باغهای این شهرستان به این محصول اختصاص دارد و از این آمار هزار و ۶۳۷ هکتار بارور و ۲۸ هکتار غیربارور است.
وی با اشاره به فعالیت هزار و ۷۵۴ بهره بردار در تولید محصول انگور در میاندوآب، افزود: پارسال ۱۳ هزار تن محصول انگور از تاکستانهای شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شد؛ امسال نیز برداشت این محصول آغاز شده و تا اواخر مهر ماه ادامه دارد.
مقدم با ابراز رضایت از عملکرد و کیفیت محصول انگور تولیدی در شهرستان اضافه کرد: امسال با وجود خسارت ۴۵ درصدی سرمای دیررس بهاره به هزار و ۲۶۷ هکتار از تاکستانهای میاندوآب، به دلیل تغذیه اصولی، هرس مناسب و بهره گیری باغداران از توصیههای فنی کارشناسان جهادکشاورزی، تولید این محصول در مقایسه با پارسال افزایش نشان میدهد.
مدیر جهادکشاورزی میاندوآب ادامه داد: ۲۰ درصد انگور تولیدی در شهرستان به صورت تازه خوری، تولید سرکه و دوشاب و ۸۰ درصد آن به صورت تولید انواع مختلف کشمش به بازارهای داخلی و خارجی عرضه میشود.
وی در خصوص رقام انگور کشت شده در میاندوآب گفت: باغداران این شهرستان ارقام انگور یاقوتی، عسگری، بیدانه، بی دانه قرمز، شانی، ریش بابا، کشمشی، صاحبی، فخری، نباتی، شاهانی، خلیلی، لعل حسینی، رازقی شیرازی، شست عروسان و ارقام جدید و زودرس مانند فلیم سیدلس، کندری و ترکمن در تاکستانهای خود کشت کردند.
مقدم با بیان اینکه پیش بینی میشود حدود ۴ هزار و ۶۰۰ تن کشمش در شهرستان میاندوآب تولید شود، افزود: ۶ واحد صنعتی کشمش خشک کنی در مجموع با ظرفیت تولید سالانه ۴ هزار تن، در شهرستان میاندوآب فعال بوده و ۶ واحد تولیدی جدید نیز در حال احداث است.