زین الدینی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به اینکه بیماری تب مالت یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام میباشد گفت: با توجه به اهمیت موضوع سلامت شیر خام و فرآوردههای آن برای مصرف انسانی، پایش و مراقبتهای فعال بصورت مستمر توسط کارشناسان شبکه دامپزشکی در سطح گاوداریهای شهرستان انجام میشود.
او با بیان اینکه به صورت روتین با انجام خونگیری و انجام تستهای سرولوژی در گاوداریهای صنعتی بیماری تب مالت ردیابی میشود گفت: یکی از تستهایی که در این گاوداریها هم اکنون در حال انجام میباشد تست حلقه شیر (MRT) است.
زین الدینی با بیان اینکه پس از جمع آوری شیر از گاوداریهای صنعتی نمونههای مربوطه به آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان جهت انجام آزمایشات مربوطه و انجام تست حلقه ارجاع داده میشود گفت: در صورت مشاهده حلقه و مثبت شدن نمونههای شیر بایستی کلیه دامهای مربوط به آن گاوداری خونگیری شوند و جهت پیگیری و انجام مراحل بعدی اقدامات لازم توسط کارشناسان مبارزه با بیماریهای دامی شبکه دامپزشکی انجام می شود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به اینکه یکی از متداولترین راههای انتقال بیماری تب مالت از راه خوراکی و مصرف شیر تازه، غیر پاستوریزه و فراوردههای آن است به شهروندان توصیه کرد حتی الامکان شیر را بصورت پاستوریزه مصرف کرده و درصورت استفاده از شیر خام بایستی آن را حداقل به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانند و سپس مصرف کنند.