بخشدار پشتکوه خاش قطب مهم تولید انواع محصولات کشاورزی و دامی

بخشدار پشتکوه خاش گفت: این بخش با برخورداری از ظرفیت‌های مختلف به عنوان قطب مهم تولید انواع محصولات کشاورزی و دامی در این شهرستان مطرح است.

 عبدالصدیق رحمت زهی بخشدار پشتکوه خاش با اشاره به پرورش زنبور عسل، شتر و دام‌های سبک و سنگین و تولید انواع محصولات کشاورزی مانند پسته، گندم، یونجه، سبزی و صیفی‌جات و خرمای ارگانیک در بخش پشتکوه خاش  گفت: پشتکوه با جمعیتی بیش از ۱۷ هزار نفر قطب تولیدات محصولات باغی و زراعی خاش بوده و نقش بسزایی در صادرات و ارزآوری محصول پسته و انار به عنوان شاخص‌ترین محصول این شهرستان دارد.

وی با اشاره به اینکه خاش یک منطقه روستامحور است؛ افزود: بار اصلی کشاورزی این شهرستان بر دوش جوامع روستایی بوده و تولید بیش از هشت نوع محصول کشاورزی در خاش مرهون تلاش روستائیان در بخش پشتکوه است.

بخشدار پشتکوه خاش با اشاره به وجود مشکلات در حوزه ساخت و ساز مسکن در روستا‌های کمتر از ۲۰ خانوار بیان کرد: تصویب طرح هادی روستایی در بسیاری از مناطق این بخش با همکاری بنیاد مسکن و سایر ارگان‌ها انجام شده است.

وی ادامه داد: گازرسانی در اکثر روستا‌های انجام شده و با حمایت‌های ویژه دولت شاهد برخورداری مردم روستایی بخش پشتکوه از گاز شهری خواهیم بود.
رحمت زهی ادامه داد: با فعالیت‌های شبانه روزی پیمانکار جاده روتک به خاش بازگشایی و روکش هشت کیلومتر آسفالت مسیر خاش به پشتکوه به اتمام رسیده است.
وی تصریح کرد: با پیگیری‌های مردمی جاده اسلام آباد به خاش نیز بازگشایی و زیرسازی راه بیلری به چهتلوک انجام و آماده آسفالت بوده که با اختصاص اعتبار تکمیل خواهد شد.
بخشدار پشتکوه خاش ادامه داد: در حوزه کشاورزی ۱۰ هکتار گلخانه در فاز دوم مجتمع دوربن و سه مرغداری افتتاح شده است.
وی با اشاره به وجود تنش‌های آبی و مشکلات مردم در بخش‌های کشاورزی و دامداری عنوان کرد: آبرسانی به هشت روستا، اهدای هشت تانکر به عشایر و با استفاده از ظرفیت خیران برای لوله کشی، حفر سه حلقه چاه جهت مقابله با تنش آبی، تقویت سفره‌های زیرزمینی آب با روش‌های مصنوعی، ایجاد دیوار‌های بتنی، هدایت آب به دشت‌ها، روش‌های نوین آبخیزداری، جلوگیری از خروج میلیون‌ها لیتر آب از پشتکوه به سمت پاکستان مورد توجه بوده و به زودی نیز کلنگ زنی سد پشت کمال به منظور افزایش ذخایر آبی صورت می‌گیرد.
رحمت زهی با اشاره به اینکه در بخش پشتکوه حدود ۳۵ مدرسه دایر و چهار مدرسه درحال ساخت است تصریح کرد: یکی از عوامل مهاجرت روستا نشینان به شهر‌ها نبود امکانات آموزشی بوده و یکی از اقدامات بخشداری رایزنی جهت افزایش مدارس در تمامی پایه‌ها است.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در حوزه بسته بندی و برند سازی و صنایع تبدیلی پسته و خرمای ارگانیک روتک که باعث افزایش ارزش افزوده، و بالارفتن درآمد مردم بخش پشتکوه و ماندگاری بیشتر مردم در بخش پشتکوه شود.

بخشدار پشتکوه خاش گفت: با عنایت ویژه دولت سیزدهم، سیستان و بلوچستان به یک کارگاه تولیدی و عمرانی و صنعتی تبدیل شده، که در سال‌های آینده استان و به ویژه خاش می‌تواند یک قطب گردشگری، اقتصادی، بشمار بیاید.

وی افزود: با هدف  ماندگاری روستاییان و عدم مهاجرت آن‌ها آب آشامیدنی در دسترس قرار دادیم و اجرای روش‌های نوین کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.

رحمت زهی بیان کرد: سهمیه آرد روستاییان در حال حاضر هر نفر ۱۰ کیلوگرم بوده و امیدواریم در سالجاری این مقدار افزایش یابد.

بخشدار پشتکوه خاش افزود: نگاه اقتصادی به روستا‌ها نباید صرفا به جنبه کشاورزی معطوف شود بلکه باید از ظرفیت گردشگری و تفریحی روستا‌ها برای توسعه اقتصادی بهره‌برداری کرد که نمونه آن برگزاری جشنواره‌های روز ملی روستا و معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های جوامع روستایی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار