مسابقات ملی نجات تخم مرغ با محوریت "تست تصادف سازه برای اولین بار در ایران" برگزار می‌شود.

مسابقه نجات تخم مرغ مسابقه‌ای است که  اولین بار در جهان توسط سازمان فضایی ایالات متحد ناسا طراحی و عملیاتی شد که هدف ناسا از ارائه این چالش یافتن ایده‌های جدید برای فرود سفینه‌ها در مریخ بود ، این مسابقه به سرعت جهانی شد و در دانشگاه‌های ایران نیز طرفداران زیادی دارد.

در این مسابقه سازه به شکل خودروی چرخ دار یا یک وسیله نقلیه ساخته می‌شود که در نهایت تخم مرغ باید سالم به خط پایان برسد، در شهرستان ابرکوه برای اولین بار با همت گروه آروان برگزار شد که با استقبال پر شور شرکت کننده گان مواجه شد.

محمد مهدی روشن، دبیر برگزاری این مسابقه گفت: دراین باره انجمن رهپویان و ایده پردازان نوآور یا به اختصار (آروان) گروهی دانش آموزی و دانشجویی با هویت مستقل است که به منظور فراهم ساختن زمینه‌های مناسب برای فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانش آموزان و همچنین بهره گیری از استعداد و توانایی‌های آن‌ها برای توسعه علم و فرهنگ به فعالیت می‌پردازد.

او افزود: این مسابقات در هر دور به یک شکل بوده و نوآوری در اجرای آن وجود نداشته، اما این بار تصمیم گرفته شد تا خلاقیت، نوآوری و یک مهندسی را وارد مسابقه کنیم بنابراین این سری محوریت مسابقه را از گرانش به تست تصادف تغییر دادیم که این چالش نمونه کوچک شده از تست تصادف در شرکت‌های بزرگ ماشین سازی است و می‌تواند به آن‌ها در ساخت وسایل نقلیه کمک کند.

روشن ادامه داد: همین تغییر، کنجکاوی دانش‌آموزان زیادی را برانگیخت و باعث شد تا این بار شرکت کنندگان با استقبال بیشتری حضور داشته باشند.

این مسئول گفت: مجموعه آروان در یک حرکت خلاقانه صفر تا صد آیین نامه، ساخت پیست، مسائل فنی، مباحث قوانین و مقررات، آموزش‌ها و تمام آنچه که در محتوا و آموزش‌ها دخیل است را تغییر داد.
روشن گفت: علاوه بر ایجاد شور و نشاط جمعی و انجام فعالیت گروهی هدف از برگزاری این مسابقه این بود که بتوان از ذهنیت مهندسی و ایده‌های خلاقانه و مبتکرانه برای تولید علم و محصول استفاده کرد.

او ادامه داد: بطور کلی این مسابقه بهانه‌ای است برای دور هم گردآمدن اساتید دانشگاه، دانشجویان و فارغ التحصیلان، شرکت‌های استارت آپی، شرکت‌های صنعتی و دانش آموزان و افراد فنی صنعت گر، افراد خلاق و توانمند که می‌توانند بر اقتصاد کشور نقش داشته باشند.

فقط چند روز تا نجات تخم مرغ باقی مانده

به گفته روشن: اساتید بزرگی از دانشگاه‌های اصفهان و یزد برای داوری در این مسابقات حضور خواهند داشت.

محمد مهدی روشن دبیر برگزاری این مسابقه گفت: تعداد شرکت کنند گان تا کنون ۳۸ تیم ۳ تا ۵ نفره در دو رده آزاد و دانش آموزی هستند که این عدد افزایش خواهد داشت. 

محمد مهدی روشن ادامه داد: سطح آزاد سخت‌تر از سطح دانش آموزی خواهد بود، زیرا در آن دانشجویان، خانواده ها، کارمندان و افراد خلاق با هر شغل وسمتی حضور خواهند داشت.

او به چالش‌های مسابقه اشاره کرد و گفت: چالش حریق و آتش، چالش تپه شنی و ماسه ای، چالش زمین ناهموار، مین و مانع صلب که قرار است سازه به ان برخورد کند از چالش‌های طراحی شده هستند.

محمد مهدی روشن بیان کرد: آروین در پنجمین سال فعالیتش، چهارمین دوره مسابقه نجات تخم مرغ را بصورت ملی برگزار می‌کند که در آن شرکت کنندگانی از آمل، آباده، شیراز، اصفهان، میبد، بافق، یزد، ابرکوه، مروست، اقلید و ... حضور خواهند داشت.

به گفته روشن پارک علم و فناوری یزد، بنیاد نخبگان یزد، شهرداری ابرکوه، فرمانداری شهرستان ابرکوه، شهرداری مهردشت، شرکت کیهان بار و شرکت کیمیا دارو تجارت دی از حامیان این سری از رقابت‌ها هستند.

به همین منظور با یکی از حامیان این جوانان در برگزاری رقابت‌ها در سطح ملی به گفتگو پرداختیم.

فقط چند روز تا نجات تخم مرغ باقی مانده

علی اصغر قیومی، مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور شهرستان ابرکوه نیز در خصوص اجرای این مسابقه و حمایت از آن بیان کرد: مرکز رشد واحد‌های فناور ابرکوه یکی از حامیان مالی و معنوی برگزاری چهارمین دوره مسابقات نجات تخم مرغ (با محوریت تست تصادف) است در حال حاضر دبیرخانه این مسابقه در این مرکز فعال بوده و جلسات هماهنگی و سیاستگذاری کادر اجرایی این مسابقه نیز در همین مرکز برگزار می‌شود.

او افزود: پارک علم و فناوری به منظور بسط و توسعه فعالیت‌های نوآورانه و گسترش ادبیات خلاقیت و نوآوری در سطوح دانش آموزی و دانش جویی هر ساله چندین رویداد در این حوزه برگزار می‌کند و یا با سایر ادارات و سمن‌ها در امر برگزاری آن‌ها مشارکت دارد.

قیومی بیان کرد: این مسابقات تمرینی برای کار گروهی و حل مساله با روش‌های خلاقانه است، در حقیقت سوال یا معمایی مطرح می‌شود که می‌تواند ده‌ها جواب صحیح داشته باشد و به اشتراک گذاری این راه حل‌ها به پیدا شدن جواب بهتر کمک می‌کند.

مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور شهرستان ابرکوه ادامه داد: با توجه به این که قشر غالب شرکت کننده در این رقابت‌ها دانش آموزان و دانشجویان هستند تلاش تیم‌های شرکت کننده با هر سطحی از سواد، ارائه آموزش‌های اولیه، جستجو در منابع برای ایده پردازی، استفاده از روش‌های حل خلاق مسایل، حل تیمی مساله، طراحی نمونه اولیه و ساخت آن، شور و شوق رقابت دست ساخته ها، اعتماد به نفس حاصل از حضور موفق در رویداد و ... از حاشیه‌های بسیار ارزشمند این رویداد است که مد نظر حامیان برگزاری این جشنواره است.

فقط چند روز تا نجات تخم مرغ باقی مانده

این مسئول گفت: هدف‌های دیگر از برگزاری این رقابت‌ها توجه دادن جوانان خلاق و مبتکر به یک مشکل واقعی در جامعه است که سال‌ها رها شده و لاینحل باقی مانده است، هر چند گاهی به قدری سطح تیم‌های شرکت کننده بالاست که ایده‌هایی ارائه می‌شود که واقعا می‌تواند راهگشا بوده و الهام بخش است.

این مسابقه همراه با اهدای جوایز نقدی به گروه‌های اول تا سوم خواهد بود که زمان برگزاری آن ساعت ۸ صبح ۲۷ شهریور ماه امسال در مجموعه گردشگری عمارت قجری شهرستان ابرکوه است.
اختتامیه آن نیز همان روز ساعت ۱۹ در خانه امیدسالاری خواهد بود.

فقط چند روز تا نجات تخم مرغ باقی مانده

با توجه به جاذبه فضای مجازی برای نوجوانان و جوانان که هیجان کاذب و موقت آن چه بسا به ضرر آنان خواهد بود برگزاری چنین رقابت‌هایی می‌تواند علاوه بر کشف استعداد و نبوغشان مکان مناسبی برای گذران وقت طلایی عمرشان باشد.

چنین رقابت‌هایی برای دانش آموزان می‌تواند نقشه راهی باشد تا در آینده برای فعالیت‌های علمی و حتی اقتصادی خود تصمیم درستی گرفته و برای جامعه نیز مثمر ثمر باشند.

تبلیغ این رقابت‌ها در فضای مجازی، مدارس، مراکز آموزشی و سطح شهر برای شناساندن رقابت‌ها به همه اقشار جامعه می‌تواند در جذب شرکت کنندگان بیشتر و ایجاد شور و هیجان جمعی کمک کند.
امید است مسئولان استانی بر برگزاری چنین رقابت‌هایی در رشته‌ها و عرصه‌های مختلف تاکید بیشتر داشته باشند و حمایت‌های پر رنگ تری را ایفا نمایند.

گزارش از الهام وادی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.