میرزایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اینکه بیماری سالک بر اثر گزش و نیش پشه خاکی ایجاد میشود گفت: سالک یک بیماری بومی و اندمیک در استان یزد است که سالها است مردم یزد را درگیر کرده است.
او افزود: میزان بروز این بیماری در استان ۳۵ در ۱۰۰ هزار نفر گزارش شده و امسال با روند افزایشی این بیماری روبرو هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تصریح کرد: شهرستانهای بافق، تفت، ابرکوه و اردکان مناطقی هستند که بیشترین درگیری این بیماری را دارند.
میرزایی بیان داشت: دو نوع سالک شهری و روستایی در ایران وجود دارد، اما در بسیاری از استانها به ویژه در مناطق روستایی سالک نوع روستایی و در شهرهای بزرگ نوع شهری بیماری شایع است.
او ادامه داد: به کشاورزان توصیه میکنیم هنگام فعالیت در مزارع کشاورزی که شانس گزش بیشتری دارند با پوشش مناست تردد کنند و افراد در مناطق شهری مستعد به بیماری سالک از پشه بند استفاده کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تاکید کرد: در صورت بروز هر گونه ضایعه مشکوک که بیش از ۱۴ روز طول کشیده باشد، افراد به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
گفتنی است در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۵۰ مورد ابتلا به سالک در استان یزد گزارش شده که در سال گذشته نیز آمارها به ۴۵۰ مورد رسیده است.