سیدابراهیم رئیسی در نخستین همایش ملی اقتصاد تعاونی ایران با بیان اینکه «تقویت تعاونیها تقویت عدالت اجتماعی و اقتصادی، ایجاد اشتغال و جلوه روشن مردمیسازی حکمرانی است.» افزود: امروز ۱۰۰ هزار تعاونی در کشور فعال است و ۸ هزار تعاونی هم در دوره جدید در کشور فعال شده است، بهویژه در حوزه تعاونیهای مربوط به بانوان. فعالشدن بانک حوزه تعاون هم از دیگر گامهای برداشتهشده در این زمینه است.
وی ادامه داد: ما باید گامهای بیشتری برای نقشدادن به تعاونیها و مردم در اقتصاد برداریم. این امر نیازمند بررسی موانع پیشروی تعاونیهاست. تسهیل کار تعاونیها کار اول ماست.
وی ادامه داد: برای مثال درباره زنان تعاونیهایی فعال شده است و به سند تعاون توجه شده است که این سند حدود ۱۱ سال باید مورد بازنگری قرار می گرفت، اما در اول دولت سریع فعال شد. فعالیت بانک توسعه تعاون نیز دیگر اقدام دولت است. آنچه تاکنون درباره تعاونیها در حوزه تولید، خدمات و فعالیتهای اقتصادی انجام شده قابل تقدیر است، اما نباید به این حد قانع شد؛ نشست امروز ما برای این است که ببینیم چه اقدامات دیگری می توان برای نقش دادن بیشتر به تعاونیها انجام داد.
قانون مولدسازی در تمام برنامه ها مورد تاکید بوده است
حجت الاسلام رئیسی درباره اهمیت مولد سازی نیز بیان کرد: درباره مولدسازی تبیین خوبی صورت نگرفته است زیرا برخی گمان کردند که در زمینه مولدسازی قانون جدیدی وضع شده است در حالی که این اشتباه است. مولدسازی در تمام برنامه ها و بودجه های سنواتی قانون تاکید شده است اما صحبت درباره عدم اجرای آن بود. همواره شاهد بودیم که درآمدی در زمینه مولدسازی در دولت حاصل نشده است.زیرا دستگاه ها سختشان بود که مال خود را به سهولت در اختیار تولید قرار دهند. این آئین نامه ای که تصویب شد قانون گذاری نیست بلکه تسهیل اجرای قانون مصوب است.دارایی هایی در اختیار دولت هست که باید به سرمایه ای برای تولید تبدیل شود. زمانی که قرار است مولدسازی شود آنکه از همه بیشتر میتواند موثر باشد تعاونی ها هستند.
وی با اشاره به موضوع سهام عدالت ادامه داد: در این موضوع تعاونیها نقش محوری دارند تا سهام در جهت اقدامات اقتصادی مورد توجه قرار بگیرد. تعاونیها و اعضای تعاونیها در این زمینه راهکارهایی دارند. درباره نیروگاه خورشیدی در زمینه مولدسازی ۱۲ هزار مگاوات برق صرفه جویی شده است.
تصدی گری دولت در امر اقتصاد باید کاهش یابد
رئیس جمهور تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات خود تاکید کردند که به نقش تعاونی ها باور دارند و این باور درستی است که در میدان عمل نتیجه بخش بوده است. هرجا که به مردم میدان داده ایم نتیجه اش را دیده ایم . معتقدیم که تصدی گری دولت در اقتصاد باید کاهش و نظارت دولت افزایش یابد. یعنی سه اقدام برای دولت در نظر گرفته شده است ؛ حمایت ، هدایت و نظارت اما بخش خصوصی باید میدان داشته باشند و در حوزه مسائل زیر ساختی کشور باید اقدامات انجام دهند و نهضت ملی تعاون باید کاملا فعال شود و شورای ملی تعاون هم باید جلسات خود را سریع برگزار کند تا موانع پیش روی تعاونی ها برداشته شود؛ زیرا هم مبارزه با فقر ، هم بیکاری ، هم میدان دادن به مردم و هم ایجاد اشتغال در جامعه است. برای دولت هم می تواند این اقدام اطمینان بخش باشد.
وی خطاب به تعاونی ها افزود: به میزانی که امکانات، اعتبارات و نیروی انسانی کارآمد در اختیار دولت است آیا به این میزان بهره وری وجود دارد؟ باید بازنگری در این زمینه صورت گیرد. رشد اقتصادی هشت درصد که در سیاست های نظام است در گروه افزایش سرمایه گذری و افزایش بهره وری است. تاکید دارم تا بازنگری در کیفیت بهره وری داشته باشند. همچنین افزایش رقابت پذیری در تعاونی ها نیز بسیار مهم است . در تعاونی ها اگرچه بودجه و اعتبارات نقش مهمی دارد اما نقش مهم دیگر در زمینه مدیریت است . هم مدیر باید کارآمد باشد و هم باید تسهیل حضور تعاونی ها در بازار های داخلی و خارجی باید انجام شود.تعاونی دانش بنیان و صادرات گرا باید داشته باشیم.
عمدا دوبار شهریور مصاحبه کرد 40 درصد قیمت رفته بالا
در گاری ساز ببندین
فک نکنین مردم نفهمیدن بازار مثلا در مورد پژو 207 دستی رسوندین 800 الان شد 660 که بعد بیان دوبار 40 درصد بزارین رو قیمت کارخانه و با بازار یکیش کنین
مردم رو چی فرض کردین آقای منتخب