بازار مسکن در سال‌های اخیر در حال خارج شدن از شکل سنتی خود است و پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف در این حوزه بیشتر از بنگاه‌های املاک در حال نقش‌آفرینی هستند.

افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن در خریدوفروش و رهن و اجاره، تبدیل به یکی از اصلی‌ترین مشکلات در کشور شده و بخش زیادی از مردم را درگیر کرده است. این در حالی است که عدم اعتقاد دولت قبل به تولید، تهرانیزه کردن، نظارت نکردن در این بازار، بالارفتن غیرقابل باور تعداد بنگاه‌های املاک مجاز و غیرمجاز با هدف دلالی و سوداگری را می‌توان تنها بخشی از دلایل بالارفتن قیمت مسکن عنوان کرد.

در کنار این عوامل، نقش پلتفرم‌ها در قیمت سازی‌ها به خصوص در بازار مسکن را نمی‌توان نادیده گرفت، متاسفانه در این آگهی‌ها بدون اینکه معامله‌ای انجام شود، شاهد قیمت گذاری بی‌ضابطه هستیم که نظارتی هم بر آن‌ها نیست.

به عقیده کارشناسان، نقش آگهی‌های اپلیکیشن‌ها در قیمت سازی‌ها در حوزه مسکن تبدیل به بنای بسیار بدی شده است؛ در حالی که هیچ‌گونه نظارتی بر این آگهی صورت نمی‌گیرد و در بازار نیز اثر مخرب دارد.

افسارگسیختگی بازار مسکن همزمان با فعالیت فضای مجازی

نائب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران پیشتر در خصوص پلتفرم‌های منتشر کننده آگهی در حوزه مسکن، با اشاره به افسارگسیختگی بیش از اندازه بازار مسکن همزمان با فعالیت فضای مجازی، گفت: این فضا بستری را برای بی‌قانون کار کردن در صنعت ساختمان فراهم کرد، زیرا بخش زیادی از کسانی که در این فضا کار می‌کنند خود را مبری از قوانین می‌دانند، در صورتی که سایر واحد‌ها باید مجوز خود را در این پلتفرم‌ها واگذار کنند، اما این الزام در ارتباط با بنگاه‌های املاک وجود ندارد.

«داوود بیگی نژاد» با بیان اینکه بنگاه‌های املاک به عنوان معتمدین خود را به مردم ثابت کردند، اظهار داشت: زمانی مشکلات در حوزه بنگاه‌ها بیشتر شد که فضای مجازی بستری را برای بی‌قانون کار کردن در صنعت ساختمان ایجاد کرد.

وی افزود: امروز هر کسی در این فضا به عنوان مشاور املاک فعالیت دارد و این در حالی است که بستری نیز برای نظارت در فضای مجازی وجود ندارد و می‌توان گفت که بیشترین آسیب به بخش مسکن در بستر این فضا است.

نائب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: راه‌حل این است که فعالان در این رسته در فضای‌مجازی باید مجوز فعالیت داشته باشند.

لزوم ساماندهی پلتفرم‌های انتشار دهنده آگهی‌های مسکن

در این زمینه، یک کارشناس حوزه مسکن در گفتگو با ایرنا با اشاره به لزوم نظام‌مند کردن فعالیت در رسته املاک، بیان‌داشت: موضوع آگهی‌ها بسیار مهم است. در بسیاری از کشور‌ها مالک برای اینکه وارد فرآیند آگهی ملک خود شود نخست باید مجوز برای فروش بگیرد که آیا اصلا این حق را دارد که ملک را آگهی کند یا خیر؟

«ایلاتی» افزود: همچنین قوانین بسیار سختی در این کشور‌ها وجود دارد، از جمله اینکه مبنای قیمت‌گذاری در حوزه مسکن بر اساس خود اظهاری برای مالیات است.

وی، ادامه حضور پلتفرم‌ها برای انتشار آگهی‌ها در حوزه مسکن را هم تهدید و هم یک فرصت عنوان کرد و گفت: با ساماندهی این پلتفرم‌ها و اتخاذ تدابیری مناسب، می‌توان تا حدود زیادی این بخش را کنترل کند.

ایلاتی با اشاره به اینکه باید تعاملی بین پلتفرم‌ها، حاکمیت و مشاوران املاک ایجاد شود، ادامه داد: بر همین اساس نیاز است که فرآیند‌های موجود در حوزه آگهی و قیمت‌گذاری را به هم پیوند داد تا دیگر نیازی به حضور بازرسان و بازرسی از بنگاه‌ها نباشد و خود سیستم بازدارنده شود.

دولت برای ساماندهی پلتفرم‌های انتشار دهنده آگهی مسکن پای کارآمد

بازار نابسامان مسکن و دست اندازی پلتفرم‌ها در این حوزه موجب شد تا دولت مردمی سیزدهم که ساماندهی این بخش را به عنوان مهم‌ترین اولویت خود قرار داده، پای کار بیاید و تمهیداتی برای مقابله با تخلفاتی که در این پلتفرم‌ها انجام و سبب قیمت‌سازی کاذب مسکن چه در بخش رهن و اجاره و چه خرید و فروش شدند، بیاندیشند.

اواسط مرداد ماه بود که رئیس کمیته نظارت بر کسب‌وکار‌های مجازی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: مطابق مصوبه‌های وزارت راه و شهرسازی و کمیته نظارت بر کسب‌وکار‌های مجازی، با سایت‌ها و بستر‌هایی که آگهی‌های حوزه املاک را برخلاف تصویب و تاکید قانون، بدون راستی آزمایی برخط مالکیت انتشار دهنده آگهی با ملک منتشر کنند، برخورد می‌شود.

«محمدحسین قمری» افزود: یکی از مشکلات اخیر در افزایش بی‌رویه و بیش از حد قیمت‌ها در این حوزه، انتشار آگهی‌های ساختگی توسط برخی دلالان و سودجویان است که با انتشار پیاپی آگهی‌های صوری، انتظار قیمتی را بالا برده و از این طریق سود کسب می‌کنند.

وی ادامه داد: بر این اساس، شورای عالی مسکن و وزارت راه و شهرسازی مصوب کرد که این بستر‌ها در زمان انتشار آگهی باید نسبت به مالکیت آگهی‌دهنده راستی آزمایی کنند.

رییس کمیته نظارت بر کسب‌وکار‌های مجازی وزارت صمت افزود: برخی از سکو‌ها و بستر‌های مجازی، برخلاف تاکید و اخطار کمیته در دو ماه گذشته و ابلاغ قانون مذکور به آنها، با توجیه کاهش آگهی‌های منتشر شده، حاضر به اجرای زیرساخت‌های فنی آن نبوده و در عمل موضوع را اجرایی نکرده‌اند.

قمری همچنین تاکید کرد: کمیته نظارت بر کسب‌وکار‌های مجازی باید با جدیت موضوع را پیگیری کند و در صورت ادامه تخلف، با کسب‌وکار‌های خاطی با قاطعیت برخورد خواهد کرد.

دستور آیت الله رییسی برای جلوگیری از قیمت سازی مسکن در آگهی‌های فروش

به دنبال اهمیت این موضوع، آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور که همه هم و غم خود را برای برطرف کردن مشکلات مردم در بخش‌های مختلف از جمله مسکن گذاشته، در یازدهمین جلسه شورای عالی مسکن با اشاره به مشکلاتی که سکو‌های انتشار آگهی در حوزه قیمت‌سازی برای مردم ایجاد کرده‌اند، گفت: در گام نخست، نظارت بر سکو‌ها باید توسط خود اتحادیه‌ها انجام شود. قانون نیز همین را خواسته است که اتحادیه‌های صنفی خود مامور و مسوول باشند و نگذارند عضوی از آن صنف به مردم اجحاف کند.

وی بر لزوم ساماندهی مساله سکو‌ها و پلتفرم‌ها به نحوی که قیمت‌سازی و سوداگری در این فضا انجام نشود، تاکید کرد.

آیت الله رییسی، کنترل و نظارت بر بازار اجاره بها را مورد تاکید قرار داد و افزود: دولت معتقد به قاعده عرضه و تقاضا در بازار است و اساسا در قیمت‌گذاری‌ها دخالتی ندارد، اما بنا به وظیفه قانونی خود به طور قطع در مقابل سوداگری و اجحاف نسبت به مستاجر و موجر ایستادگی خواهد کرد.

وی، نظارت دقیق بر مشاورین املاک را از وظایف قانونی اتحادیه مشاورین املاک دانست و تاکید کرد: نتیجه این نظارت باید جلوگیری از هر گونه اقدام سوداگرانه و تلاطم در بازار مسکن باشد.

همچنین ضرورت استمرار دستورالعمل سامان دادن بنگاه‌های معاملات املاک، تاکید بر تسریع روند تکمیل سامانه املاک با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک، کنترل و نظارت بر سکو‌ها و جلوگیری از قیمت‌سازی و سوداگری مسکن در فضای مجازی و رفع موانع تولید مسکن با سرمایه‌گذاری و مدیریت بانک‌های خصوصی از دیگر محور‌های سخنان رئیس جمهور در این جلسه بود.

به نظر می‌رسد که رویکرد دولت سیزدهم برای ساماندهی بازار مسکن، فقط به حوزه تولید محدود نشده و برنامه ریزی‌ها بر این است که در کنار ساخت به صورت جدی با سوداگران و دلالان در این حوزه نیز به طور جدی مقابله کند.

یکی از بخش‌های سوداگرایانه در موضوع مسکن، پلتفرم‌های آگهی دهنده مسکن هستند که دولت امروز در این بخش نیز به صورت جدی وارد شده و بنا دارد تا با قانونمند کردن این حوزه جلوی قیمت سازی‌های کاذب درحوزه مسکن را بگیرد.

منبع: ایرنا

برچسب ها: پلتفرم ، مسکن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۲
بفرمایید گرانی سایرکالاها از جمله کالاهای اساسی کار کیست؟قیمت آن ها راساماندهی کنید قیمت مسکن وخودرو باید کارشناسی شده باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
زبونمون مودرآورداونقد گفتیم نذارید دیوار وامثال اینا توحوزه خودرو ومسکن فعالیت کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
دولت اگر بخواد مو رو ازماست میکشه توی این کشور یه بیسکوییت روش قیمت داره بعد چطوریه که قیمت مسکن بی درو پیکره؟این وظیفه دولته که قیمت مسکن رو عادلانه ومنصفانه تعیین کنه وثابت نگهداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
هنوز متوجه نشدید که افزایش قیمت‌ها ربطی به این حرف‌ها نداره؟ مگه مغزتون ر‌و از سیمان پر کردن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۲ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
با این بازار مصالح وکارگر وقیمت زمین کلنگی .قیمت مسکن خیلی بالاتر تمام می شود وبا قیمت های کنونی ساخت در مناطق مختلف صرفه اقتصادی ندارد.
خارج از فضای تبلیغاتی الان مسکن بهترین سرمایه گذاری برای حفظ سرمایه است .
وبا هرتوان که می توانید درهرجا سریع مسکن تهیه کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
در شهر ملایر اداره اوقا ف در میدان پارک شهر بنری نسب کرده بود که زمینهای موقوففه قطعه بندی شده با مترازهای مختلف متری ده ملیون 12 ملیون زمینهای وقفی را میفروختن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
تا چند روز پیش میگفتید کنترل شده همه چی خوبه چند ماه دنبال خانه اجاره ای میگردم و نمیتونم اجاره کنم لعنت بر باعث بانیش که مسئولین هستن
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۱۵:۰۰ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
لعنت بر هر چی دلال از خدا بی خبر ، عده ای مسکن زیادی رو احتکار کردن عده ای هر چنددرآمد دادن باید بدن اجاره ، وقتی همه مصالح ساخت داخل کشوره هیچ ربطی به تحریم نداره چرا باید اینقدر گرون باشه طرف مسکن مهر رو ۱۵ تومن گرفته الان میگه یک ونیم میلیارد وقتی ما به خودمون رحم نمی‌کنیم وای بر ما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
ربطی به فضای مجازی نداره دیوار اتفاقا خیلی هم خوبه برای نیازمندان اجاره و ...راحت میگردن دنبال خانه شما همش دنبال این هستید مشکل گردن یکجا که مقصر نیست بگذارید و ...بنگاه هم بیا همین که هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
بله اگه براساس بنا ونوع مصالح مثل ماشین قیمت گذاری میشد درپلتفرم اینجور نمیشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
باید فروش مسکن و خودرو از دیوار و شیپور دیگر سایت ها حذف شوند
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۱۴:۲۹ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
چه ربطی داره آخه خود بنگاه ها دارن میذارن یا صاحب خانه چه برای اجاره چه فروش بنگاه هم برای همین قیمت هست مشکل و چرا به جای دیگه ربط میدید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
خدا وکیلی کار پلتفرم است یا کار شما.من خودم بنا هستم مصالح ساختمان سر به فلک کشیده من دارم می بینم که ساختمان متری چند برابر برای صاحب کار بد بخت اب می خورد.اصلا به خاطر همین است که ساخت و ساز کم شده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
عرضه وتقاضا قیمت را مشخص میکند و مانند دیگر کشورها با مالیات متناسب قابل کنترل است،به شرط باز توزیع مالیات بین همه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
کار از حرف زدن گذشته باید یک فکر اساسی کرد با حلوا حلوا گفتن دهان کسی شیرین نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
عرضه وتقاضا قیمت ملک را مشخص میکند و دلال و دیوار هیچ نقشی ندارند،وانداختن تقصیر گردن آنها یک فریب یا نادانیست،قیمت ملک در کشور ما به دلیل نبود مالیات مناسب دهها برابر چیزیست که باید باشد و عده ای را به پول باد آورده رسانده و عده ای را به بردگی، وتوان و تلاشو شایسته سالاری وامید را به فنا داده،باید از تمام املاک کشوراز هر نوع، مالیات متناسب با ارزشش گرفته شود وبین همه هموطنان به طور مساوی وشفاف باز توزیع شود،مثلا ۵درصد ارزش ملک سالیانه،یعنی ملکی که ۲۰ سال مالیات نداد متعلق به دولت وهمه ملت باشد‌.همانطور که امنیت وامکاناتش با جان و مال همه( بیت المال) تامین شده ومیشود.در اینصورت برای کسی که به اندازه متوسط دارد،فرقی نمیکند چون همانقدر که پرداخت میکند پس میگیرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
بنگاهی ها در ایجاد قیمت های کاذب کم بودند این برنامه دیوار و شیپور هم اضافه شدند.واقعا این دو برنامه در افزایش و التهاب قیمت خودرو و خانه و اجاره مسکن نقش خیلی بدی رو بازی میکنند.هر کسی هر قیمتی رو دوست داره میزنه و توسط این سایت ها تایید میشه.باید جلوی فعالیت این دو برنامه در حوزه های اساسی اقتصادی گرفته شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
در زمان حال اکثر خریدها دیگر در فضای مجازی انجام می شود .اگر اینطور نباشد بنگاها تمام فایلها را که کم قیمت هستن را زیر قیمت می خرن و با قیمت بالا به مشتری می فروشند .باز فضای مجازی این اطلاع رسانی رو که قیمت در هرمنطقه چقدر هست به مردم اطلاع می دهد و این طور نیست که هرکس هرقیمتی بذارید بفروشد این کار باعث رقابت بیشتر در خرید و فروش شده.حذف فضای مجازی که غیر ممکن هست ولی اگر فضای مجازی نباشد بنگاها بز خری میکنن وبا قیمت نجومی می فروشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
تعداد زیادی از همون آگهی های فضای مجازی رو بنگاه دار ها دلال ها میزنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
دیوار و شیپور را جمع کنید..صاحبخانه ها نگاه این دو برنامه می کنند قیمت ها را ساماندهی کنید و شهرداری ها را موظف کنید قیمت گذاری کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
کاملا حقیقت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
شهرداری از بقیه بدتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
پلتفرم ها بیشتر تورم کشور رو ایجاد کردن الان بیشتر مردم قیمت رو از اونجا نگاه میکنن و قیمت اموال خودشون رو طبق اون برآورد میکنن حالا جالب کلی اگهی ساختگی و جعلی هست که باعث شکل گیری قیمت های کاذب میشن . اعتبار چیزیه که به این سادگی بدست نمیاد. اگر قیمت ها دست افراد بازاری با اعتبار بود تورم در حوزه مربوط به خودشون مسلما خیلی کمتر از الان بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
ان شاء الله که این اتفاق بیفته و این قیمت‌های کاذب حذف بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
اتحادیه ها دنبال سود هستن و کمیسیون هستند معلومه نظارت نمیکنن تو هر اتحادیه همه تو همون صنف کار میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
نمیشه مثل کبک سرتو تو برف کنی که حقیقت رو نبینی
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۱:۰۲ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
به عنوان کسی که تو این حوزه فعاله بهتون میگم قیمت قراردادهای اجاره ای که انجام میشه حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد از قیمت های موجود در آگهی ها اجاره کمتره!
متاسفانه دیوار هم هیچ انگیزه ای برای ساماندهی نداره و هزینه انتشار آگهی رو بالا برده و هرچی آگهی بیشتر بشه سودش بیشتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۲
دقیقا
آخرین اخبار