علی نوبخت گفت: مقدمات کار برای کشت قراردادی محصول گندم انجام شده و با ثبت قرارداد زمینه خرید ۴ هزار و ۶۰۰ تن گندم فراهم آمده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل می گوید: در کشت قراردادی علاوه بر تأمین بذر، سایر نهادهها نظیر کود و سموم نیز تأمین شده و پوشش بیمهای نیز به انجام میرسد.
به گفته او، در این طرح به ازای هر کیلو ۱۰۰ تومان مبلغ تشویقی نیز در زمان برداشت محصول به حساب کشاورزان واریز میشود تا نسبت به تولید محصول استراتژیک گندم کشاورزان اهتمامی جدی داشته باشند.
نوبخت افزود: کشت قراردادی پارسال نتایج مثبتی را در افزایش تولید گندم به همراه داشته و امیدواریم در سال زراعی جاری نیز در قالب کشت قراردادی بتوانیم حمایتهای لازم را از کشاورزان انجام داده و در زمان برداشت منابع مورد نیاز تأمین شود.
او در مورد آخرین وضعیت تأمین گندم و ارسال آن به کارخانههای آرد برای تولید با کیفیت نان در اردبیل گفت: سامانه آرد برای جابجایی در داخل استان ایجاد شده و ما به رغم برخی اعتراضها، حق انتقال و جابجایی آرد را به خارج از استان نمیدهیم.
نوبخت کیفیت بالای تولید گندم و آرد را در این استان یادآور شد و افزود: هر چند برخی اعتراضها از کیفیت نان به جا و به حق است اما این موضوع هیچ ربطی به تولید آرد در کارخانهها ندارد بلکه عوامل دخیل در این حوزه بیشتر متوجه نیروی انسانی فعال در نانواییها است.
به گفته او، ترکیب آرد برای لواش، بربری، سنگک و سایر نان تولیدی متفاوت است و این فرهنگ غلط و آدرس اشتباهی است که برخیها در مورد آرد سفید ارائه میکنند در حالی که اکثر آرد تولیدی در این استان سبوسدار و عملآوری آنها نیز سخت است ولی کیفیت تولید نان به مراتب بهتر و مطلوبتر از نان سفید است.
نوبخت در ادامه اظهار کرد: کشاورزان در ایام پایانی برداشت بهتر است از آتش زدن باقیمانده زمینهای زراعی خود به ویژه کاه و کلش خودداری کرده و اجازه دهند مواد عالی زمین بر اثر بر جای ماندن کاه و کلش زمینه تقویت خاک را برای تولید محصول در سال آینده فراهم کند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل تصریح کرد: در کنار جرمانگاری برای این امر، محیط زیست مانع آتش زدن زمینهای زراعی بوده و کشاورزان نیز باید اراضی خود را برای کشت و زرع سال زراعی آینده آماده کرده و از این ظرفیت و توان بهره بگیرند.