جوانمردی بخشدار مرکزی قزوین گفت: بخش مرکزی شهرستان قزوین یکی از بخشهای مهم استان با دو دهستان اقبال شرقی واقبال غربی و شهرهای قزوین، اقبالیه و محمودآباد نمونه و ۴۸ روستاست.
وی بیان کرد:در این بخش بیش از ۱۱۲ هزار نفر در شهرها و روستاها سکونت دارند و حدود ۵۷۰ کیلومتر جاده اصلی، فرعی، شوسه، روستایی و رونده داریم که بخشی از این راهها و گذرها مشخصات فنی خود را از دست داده است.
جوانمردی تصریح کرد: مهمترین مشکلات این بخش کم آبی و خرابی جادههای روستایی آن است که در این راستا اقدامات مهمی در دستور کار قرار گرفته و در دست اجراست.
بخشدار مرکزی قزوین یادآورشد: مجموعه فعالیتهایی که انجام شده از کریدور غرب مرکزی از ۵۷۰ کیلومتر مسیر ۲۵ حدود درصد راهها نیازمند آسفالت است که اجرای آن ۲۰۰ میلیارد تومان لازم دارد که باید با کمک راهداری انجام شود.
این مسئول یادآورشد: از امتداد نظام آباد تا کوهین و روستای علم خانی ۵۳ کیلومتر آسفالت داشتیم و دو کیلومتر تا روستای اک اقبال مانده که پیگیر هستیم اجرا شود.
وی اضافه کرد: محور روستای زاکان به خرمن سوخته حدود ۱.۵ کیلومتر باید ترمیم شود و در پایین دست روستای فارسیان و قدیم آباد که مرز است و مسئولیت با شهرستان البرز است و در مسیر روستاهای نظام آباد هم قرار بود ۵۵۰۰ متر آسفالت شود که به ۸۵۰۰ متر تبدیل شده است.
جوانمردی تصریح کرد: روستای اوزون دره ۱۷ سال است که قابل تردد نبود که با پیگیریهای انجام شده ۶ کیلومتر در این مسیر آسفالت ریخته شد و سامان بهتری یافت.
بخشدار مرکزی قزوین تصریح کرد: روستای ناصر آباد منتهی به زویار حدود ۳.۵ کیلومتر است و از روستای زویار به اروس آباد ۲.۵ کیلومتر است که باید آسفالت شود و مسیر بالادست زویار تقریبا ظرفیت متوسطی دارد.
وی بیان کرد: اسفالت یک محور سخت است، زیرا برای ساکنان دیگر روستاها ایجاد توقع میکند و باید با ادارات آب، برق و گاز
هماهنگی لازم صورت گیرد تا کارها تسریع شود.
رفع تنش آبی ۱۵ روستا با آبرسانی سیار
جوانمردی از تنش آبی در بخش نیز خبرداد و گفت: در حال حاضر در ۱۵ روستا تنش آبی داریم که باکمک شرکت آبفا اقدامات خوبی شده و روزانه منابع آّب روستایی شارژ و مخازن پر میشود و مشکل زیادی نداریم.
وی با اشاره به دیگر مشکلات این بخش اظهارداشت: نزدیک به ۴۰ میلیارد ریال رسوب منابع داشتیم و توانستیم با ریسک پذیری حدود ۶۰ میلیارد تومان پروژه تعریف کنیم و خدمات رسانی ۴ برابر شده است.
جوانمردی بیان کرد: یکی از کارهای خوبی که در این بخش انجام شد تعیین تکلیف تعاونی دهیاران است که هشت سال بلاتکلیف بود و اموالی را خریداری کرده بودند که مشخص نبود کجاست و عملکردی هم نداشتند و در اولین گام پیگیری شد تا این شرکت تعاونی فعال شود.
بخشدار مرکزی قزوین یادآورشد: این تعاونیها میتوانند با حضور افرادی توانمند به یک کانون فعال و اشتغالزا و درآمدزا تبدیل شوند و بر اساس سیاستها و ظرفیتهایی که در هر منطقه وجود دارد طرحهایی تعریف شود.
وی اضافه کرد: میتوانیم وارد فروش محصولات کشاورزی منطقه شویم و گردشگری و بوم گردی را فعال کنیم تا سود اقتصادی آن نصیب مردم منطقه شود.
جوانمردی تصریح کرد: یک گروه از نخبگان شورایی و گروهی از افراد خوش فکر داریم که باید ایده پردازی کنند و بر اساس قابلیتهای هر روستا طرح ارائه کنند که به نظر میرسد در گردشگری، دامپروری و بسته بندی بتوان کار کرد.
بخشدار مرکزی قزوین اظهارداشت: رویکرد ما گردشگری است البته نباید عجله کنیم، زیرا اگر در این روش اشتباه کنیم دیگر کسی نمیآید و بایستی ابتدا زیرساخت مهیا شود تا گردشگر اگر آمد بماند.
جوانمردی تصریح کرد: در بخش عمرانی در مسیر روستای دستجرد وجود معادن مشکل ساز بود که صاحبان معادن را پای کار آوردیم و درحال حاضر مرمت جادهها انجام میشود.
وی اظهارداشت: بخش مرکزی چند سال با سرپرستی مدیریت میشد و با هماهنگی کارها دنبال انسجام و ساماندهی رفتیم و با سرکشی به روستاها و شرکت در مناسبتها تلاش کردیم کارها سامان یابد و در حال حاضر روحیه خوبی در بخش حکمفرماست و به دور از نگاه سیاسی و با رویکرد کاری و هم فکری همدیگر تلاش میکنیم تا خدمت رسانی تسریع شود.
بخشدار مرکزی قزوین تصریح کرد: این بخشداری با چهار کارشناس اداره میشود و با تعهداتی که بنیاد مسکن داشته قرارداد ۴۰ هزار مترمربع فعالیت عمرانی و اجرای طرحهای هادی و زیرساسازی آسفالت منعقد شده که این خدمات تا ۷۲ هزار مترمربع قابل افزایش است.
وی اضافه کرد: در حوزه آب احداث سه مخزن با ۱۹ هزار مترمکعب در محمودآباد علم خانی و نظام آباد و روستاهای دست با افزایش ظرفیت مخزن انجام شده و در اقبال غربی هم افزایش ظرفیت داشتیم و آبرسانی سیار در ۱۵ روستا انجام شده است.