محمد پیله فروش مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین پیش بینی کرد: حدود ۲ هزار و ۹۰۰ تن محصول از این میزان باغات برداشت شود.
وی اظهار داشت: سطح زیر کشت باغات فندق استان در سال جاری ۲ هزار و ۷۳۵ هکتار است که از این میزان ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار باغات بارور و ۳۵ هکتار غیر بارور است.
پیله فروش خاطر نشان کرد: عمده پراکنش سطح زیر کشت این محصول را در استان در منطقه الموت شهرستان قزوین دانست و گفت: در این منطقه بخش رجایی دشت و رازمیان شامل؛ روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان است که روستای یارود در منطقه رجایی دشت را میتوان قطب فندق کاری استان ذکر کرد.
وی میانگین متوسط عملکرد این محصول را حدود هزار و۱۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه قزوین پس از گیلان رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را دارد گفت: ارقام موجود در منطقه شامل رقمهای بومی از قبیل گرد اشکور، شصتک، زرآبادی، سیاه الموت و سهگوش و ارقام خارجی و ارقام گرده دهنده است که رقم گرد اشکور حدود ۷۰ درصد باغات را تحت پوشش قرار داده است.
پیله فروش کمبود نهالستان تولیدکننده نهال سالم و استاندارد، مشکلات مرتبط به صنایع تبدیلی و انبارداری محصول و آبرسانی و انتقال آب در روستاها را از مهمترین مسائل و مشکلات در این حوزه ذکر کرد.
وی بر لزوم اهمیت تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنهها و تغذیه و کود دهی مناسب در باغات تأکید کرد.
به گفته مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و تودههای محلی موجود، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه است.
استان قزوین رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را در کشور دارد.