حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در گفت وگوی اختصاصی با شبکه خبری العالم، مسأله آب را یکی از موضوعات مهم بین ایران و افغانستان دانسته و گفت: با موافقت طرف افغانستانی، هیأت ایرانی یک بازدید میدانی انجام دادند، آنها از مرز سیستان و زابل وارد افغانستان شدند و وضعیت بارندگی و کشاورزی ولایات نیمروز و هلمند را مطالعه و مشاهده کردند که وضعیت کشاورزی خوب نبود. کشاورزی برخی از مزارع هم با آب چاه تامین میشد. مهم این بود که در چارچوب معاهده ایستگاه سنجش دهراود بازدید و اندازهگیری آب انجام شد. میزان آبی که وارد سد کجکی میشود نرمال نبود که یک واقعیتی است البته باید گفت این بازدید و اندازهگیری در اسد/ مرداد ماه و گرم ترین ماه سال انجام شد که طبیعتا در فصل تابستان بارندگی نیست.
نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان در ادامه درباره تحرکات آمریکا در افغانستان گفت تردیدی وجود ندارد که آمریکاییها پس از خروج از افغانستان به تقویت گروههای تروریستی و افراطی مثل داعش مبادرت کردند. مشابه کارهایی که در سوریه و عراق انجام دادند، پس از آنکه نظامیانشان مجبور به خروج شدند و شکست خوردند امروز جایگزین لشگرکشی آمریکاییها گروههای تروریستی مثل داعش هستند.
کاظمی قمی افزود: در مسأله مبارزه با داعش طالبان جدی است و یکی از اهرمهای فشاری که آمریکاییها برای به تمکین واداشتن طالبان به کار گرفتهاند، استفاده از ابزار گروههای تروریستی مثل داعش است. آنها حتی به استفاده از نیروهای نظامی و امنیتی نظام گذشته افغانستان مبادرت کرده به طوری که به آنها آموزشهای ویژه دادهاند تا در وقت مقتضی بهره برداری کنند.
وی گفت: آمریکاییها قطعا در افغانستان شکست خوردند اما پیگیر اهدافشان هستند و ابزارهای تحقق اهدافشان را تغییر دادهاند یکی از آنها مساله تروریسم است.
کاظمی قمی همچنین گفت: تجربه نشان داده هر زمانی که یک جریان به تنهایی در افغانستان حاکم شد، نتوانست بقا و دوام داشته باشد. از طرف دیگر افغانستان حدود ۴۵ سال درگیر درگیریهای خونین بوده که عمده این درگیریها ناشی از تجاوزات اشغالگران از جمله ارتش سرخ و اردوگاه کمونیسم و اردوگاه غرب لیبرالیسم بوده است و ارمغان آنها برای این ملت تخریب و کشتار و آوارگی و مهاجرت بوده است.