رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بیش از ۵۰ درصد مکانیزاسیون کشاورزی این استان فرسوده شده است.

نوبخت اژدری گفت: در این استان ۲۳ هزار دستگاه تراکتور وجود دارد که نیمی از آنها بالای ۱۳ سال قدمت دارد و از یک‌هزار و ۴۰۰ دستگاه کمباین هم ۷۲۰ مورد فرسوده و از کار افتاده می‌باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به افزایش ضایعات محصولات در اثر فرسودگی ماشین‌آلات کشاورزی در استان می گوید: یک تا ۲ درصد ضایعات در اثر فرسودگی ماشین‌آلات کشاورزی هنگام برداشت محصولات اتفاق می‌افتد که میزان خسارت آن در استان یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

به گفته او، با ارائه تسهیلات کم‌بهره به کشاورزان می‌توان ماشین‌آلات کشاورزی را بازسازی و نوسازی کرد ، به شرطی که مدیران دستگاه‌های مربوطه و بانک‌های عامل، مساعدت‌های خود را در این باره دریغ نکنند.

اژدری با بیان اینکه کشاورزان قدرت خرید ماشین‌آلات کشاورزی را ندارند ، اظهار داشت: برای حمایت از کشاورزان ضروری است تسهیلات ویژه‌ای با سود چهار درصد در اختیار کشاورزان استان قرار بگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین با بیان اینکه بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان معادل ۲۸ درصد به سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار مجهز شده است ، افزود: کل اراضی آبی استان ۲۵۲ هزار هکتار شامل ۳۶ هزار هکتار باغ و ۲۱۶ هزار هکتار زراعت است که تاکنون بیش از ۴۵ هزار هکتار به آبیاری مدرن مجهز شده است.

او گفت: عملیات اجرایی سامانه‌های نوین آبیاری از سال ۷۴ در استان شروع شده است و از مجموع ۴۵ هزار هکتار آبیاری نوین در استان هشت هزار و ۱۵۶ هکتار مربوط به آبیاری قطره‌ای و تیپ ، ۲۳ هزار ۵۲۶ هکتار آبیاری بارانی و ۱۴ هزار و ۲۷۹ هکتار هم مربوط به آبیاری کم‌فشار است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل می گوید: حدود ۲۵ هزار هکتار نیز توسط کشاورزان بدون استفاده از تسهیلات دولتی به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شده که با احتساب آن بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی استان به سامانه نوین آبیاری مجهز شده است.

اژدری افزود: علاوه بر این حدود ۴۲ هزار هکتار نیز در قالب طرح‌ مهار آب‌های مرزی در استان اجرا شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به ارائه تسهیلات بانکی از سوی دولت برای توسعه آبیاری مدرن استان ، گفت: دولت ۵۴۰ میلیون ریال کمک بلاعوض برای اجرای طرح آبیاری نوین، ۴۰۰ میلیون ریال برای آبیاری بارانی و ۲۳۰ میلیون ریال برای آبیاری کم‌فشار به کشاورزان اختصاص می‌دهد.

به گفته او، با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی‌های مداوم ضرورت صرفه‌جویی و استفاده بهینه از آب‌های موجود در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته و باید با همه توان از منابع آبی موجود استفاده بهینه شود.

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.