فرشید قاسمی در نشست خبری گفت: بیش از ۱۰ درصد رتبههای ۲ رقمیهای گروه ازمایشی رشته تجربی کشور که معادل ۲۸ نفرند متعلق به استان فارس است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان فارس با بیان اینکه یک نفر از شهرستان آباده نیز حائز رتبه ۱۰ کشوری شد که نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد رشد داشته است، افزود: در تک رقمیهای منطقه هم رشد ۱۰۰ درصدی داشتیم وآقایان علی صادقی مهارلویی رتبه ۸ ریاضی فیزیک و سیدمحمد موسوی در رشته تجربی رتبه ۵ کنکور تجربی را در منطقه کسب کردند.
او گفت: در سال گذشته ۲۹ نفر از استان فارس حائز رتبههای دو رقمی منطقه در سه رشته ریاضی، تجربی و انسانی، شدند و امسال ۴۸ رتبه دو رقمی در این سه رشته داشتیم که ۶۵.۵ درصد افزایش داشته است.
قاسمی با تصریح بر اینکه در سه رقمی منطقه نیز سال گذشته ۲۱۷ نفر داشتیم که امسال به ۲۲۸ نفر رسید که ۵.۱ درصد رشد را نشان میدهد، خاطرنشان کرد: مجموعا امسال ۲۷۹ نفر در فارس حائز رتبه تک رقمی تا سه رقمی کنکور سراسری در بخش منطقهای شدند.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش فارس همچنین اعلام کرد ۳۵ درصد از رتبههای تک رقمی، دو رقمی و سه رقمی استان فارس در رشتههای علوم انسانی، ریاضی فیزیک و علوم تجربی مربوط به سایر مدارس و ۶۵ درصد مربوط به مدارس استعدادهای درخشان بودند.
قاسمی خاطرنشان کرد: در اتفاقی کم سابقه، امسال سه دانشآموز روشندل (نابینا) شامل:آقایان و خانمها؛ علیرضا ایزدی رتبه ۱۵۲ گروه زبان، علی کشکولی رتبه ۱۶۲ علم انسانی و محدثه رتبه ۲۶۵ علوم انسانی در استان حائز رتبه سه رقمی شدند.
او با بیان اینکه در سال گذشته ۳.۶ درصد از دو رقمیهای کشور مربوط به فارس بود، گفت: امسال این آمار با افزایش نزدیک به ۲ برابری به ۶ درصد رسید.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش فارس ادامه داد: در امتحانات نهایی سال گذشته نیز درصد قبولی کشور ۸۰.۴۰ درصد و استان فارس ۷۶.۷۸ درصد بود که امسال درصد قبولی کشور به ۶۹.۴۲ درصد و استان فارس به ۶۹.۱۹ درصد رسید. یعنی ۳.۳۹ صدم درصد قبولی افزایش داشته است
قاسمی خاطرنشان کرد: ضعف در دورسی مانند علوم اجتماعی و سلامت بهداشت در رشته تجربی در امتحانات نهایی پایه دوازهم به ما ضربه زده است. در درس عربی نیز در سه رشته علوم انسانی، تجربی و ریاضی فیزیک باید سرمایه گذاری ویژه انجام شود.
او از راهیابی سه نفر از دانش آموزان فارس به المپیادهای جهانی هم اشاره و بیان کرد: امسال فاطمه علینژاد طیبی به المپیاد جغرافیا، فاطمه حسینی پور به المپیاد هندسه و محمدهادی شقاقیان به المپیاد اقتصادی راه یافت.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش فارس به کسب ۸ مدال طلا، ۹ نقره و ۱۰ برنز نیز در سطح کشور توسط دانش آموزان استان نیز اشاره کرد.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری آزمون شبه نهایی در راستای بهبود فرآیند امتحانات نهایی از سال گذشته اشاره کرد و گفت: تحلیل نقطهای مدارس، جلسه با مدیران عادی و خاص، راهاندازی کمپهای مطالعاتی، برپایی کارگاههای مثبت اندیشی و... از دیگر برنامههایی است که در این راستا اجرایی شده است.
او اضافه کرد: یک روز قبل از امتحانات نهایی نیز وبینارهای آموزشی برگزار شد و بلافاصله پس از آخرین امتحان نهایی پایه دوازدهم، برنامه ۱۸ روزه برای کنکور در دستور کار قرار گرفت.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش فارس افزود: حرکت در مسیر کیفیت آموزشی، یک روزه و یک شبه جواب نمیدهد، اما تلاش میکنیم تا زمان کمتری به نتیجه برسیم.
قاسمی با بیان اینکه تفاوت رتبه تک رقمی و دو رقمی در یک تست است و نمیشود با یک تست نظام آموزشی را سرآمد کرد یا زیر سوال برد، تصریح کرد: استان فارس در المپیادها، در رتبه سوم و چهارم در رشتههای مختلف کشور قرار دارد.
او با تصریح بر اینکه ادعا نداریم که بهترین هستیم، اما در مسیر رشد حرکت میکنیم و نیازمند راهنماییها و نقدهای بیشتر هستیم، گفت: با تعطیلی مدارس پس از ایام نوروز برای امتحانات نهایی مخالف هستیم.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه سئوالات امتحانات نهایی امسال مفهومی بود و به همین دلیل دو نمره افت در کل کشور داشتیم، گفت: امسال سوالات جمع آوری شد تا معلمان با نوع سوالات و آموزش فرا مفهومی آشنا شوند.