معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی گفت: جهاد این قابلیت را دارد که در مشغول و ماندگار شدن نخبگان نقش تسهیل‌گر داشته باشد.

سیدرضی آقاسیدی، معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اصلی‌ترین مسئله ما به رسمیت شناخته نشدن ماهیت نهادی ما است. ماهیت نهادی جهاد دانشگاهی در کجای منظومه حکمرانی قرار دارد. اگر این تعریف بشود ما هیچ مشکلی نداریم.

او ادامه داد: ساختار جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف در حال فعالیت است. جهاد دانشگاهی در سرفصل‌های فرهنگی یک ریال کمک دریافت نمی‌کند و صرفا در حوزه تحقیقات و پژوهش منابع دریافت می‌کند. سال گذشته کل جهاد با ۱۳۰ ساختار و در پهنه عملیات ملی کمتر از یک همت به عنوان کمک دولت دریافت کرده است. با وجود این که همه تکالیفی که به دستگاه‌های دیگر محول می‌شود به ما هم داده می‌شود.

آقاسیدی توضیح داد: فضای نخبگانی و خلاقیتی در چهار دهه عمر جهاد دانشگاهی، این بوده که افراد کار کنند و خروجی و دستاورد و پیامد آن را ببینند. همچنین علاوه بر حل مسئله در حوزه‌های مختلف، کسب سرمایه از آن هم باید مد نظر باشد. حمایت‌ها در دوره‌های مختلف بوده، اما محصول ارزان قیمت از ما خریده اند. در حال حاضر حمایت‌های دولت از جهاد دانشگاهی، حدودا بین ۲۰ تا ۳۰ درصد و گاهی کمتر و بیشتر بوده است.

نخبگان و جهادگران، مهم‌ترین سرمایه جهاد دانشگاهی

وی افزود: پیشنهاد ما این شد که جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد تسهیل‌گر در حوزه جامعه پذیری نخبگان ورود پیدا کند که با شبکه و ماهیت ما هم هماهنگی دارد.

او یادآور شد: مهم‌ترین سرمایه انسانی جهاد دانشگاهی، جهادگران دارای تخصص و تعهد با سلایق مختلف هستند. جهاد این قابلیت را دارد که در مشغول و ماندگار شدن نخبگان نقش تسهیل‌گر داشته باشد.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی اشاره کرد: رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که «یکی از مهم‌ترین کار‌ها در جهاد دانشگاهی تربیت شخصیت‌های مومن و برجسته علمی با جهت گیری‌های انقلابی و دلبسته به آرمان‌های انقلاب است». جهاد این ویژگی را داشته است. در حوزه پژوهش و فناوری هم به این صورت است که در دوره دانشجویی وارد جهاد می‌شوند، آشنا و خبره می‌شوند و وارد هیئت علمی دانشگاه می‌شوند یا دانش بنیان تاسیس می‌کنند.

جذب نیرو در جهاد دانشگاهی چگونه است؟

آقاسیدی درباره جذب و استخدام نیرو گفت: چندین سال است به استناد ماده ۲۹ قانون توسعه و قوانین بودجه سنواتی سال ۹۷-۹۸ محدودیت‌های دولتی درباره ما اعلام شده است و نه می‌توانیم نیرو بگیریم نه خارج کنیم. در حال حاضر در جهاد دانشگاهی با حدود ۱۳۰ ساختار، ۵ هزار نیرو داریم.

او ادامه داد: ما در ساختار خود بخشی به عنوان مدیریت استعداد داریم، قبلا اگر شخصی خلاقیتی در هر زمینه‌ای داشت می‌توانستیم جذب و بررسی کنیم. اما در حال حاضر طبق قانونی که در بودجه سنواتی ۴ سال اخیر به ما ارسال شده، جذب فقط باید از طریق آزمون استخدامی باشد؛ این روش مطلوب نخبگان نیست و برای فعالیت‌های جهاد دانشگاهی که در برخی موارد فوریت مدنظر است، مناسب نیست. برای فضای نوآوری و مسئله محوری که بحث ایده پردازی مطرح است، آزمون با محتوایی متفاوت نیازی نیست. دلیل این اتفاق هم این است که مفاهمه‌ای درباره ماهیت جهاد دانشگاهی شکل نگرفته است.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی اضافه کرد: اگر بتوانیم در کنار بخش خصوصی و دولتی یک نهاد توسعه‌ای تعریف بشویم که به ما تکلیف توسعه‌ای بدهند و براساس آن تکالیف از ما آزمون بگیرند، فرصت شکوفایی بیشتری فراهم می‌شود.

منابع درآمد و درآمدزایی جهاد دانشگاهی

آقاسیدی ادامه داد: ما در حال حاضر تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی را با رقابت بخش خصوصی می‌خریم و خدمت را با تعرفه بخش عمومی که کمتر از تعرفه خیریه است ، عرضه می‌کنیم. اگر انگیزه جهادی و خدمت به مردم نباشد، این یک ورشکستگی است، اما این تفاضل با از خودگذشتگی فعالان این حوزه جبران می‌شود.

او اشاره کرد: رهبر انقلاب بعد از دیدار با نخبگان و پژوهشگران نسل انقلاب دستور دادند منابعی بابت پژوهش‌های فناورانه و مرز دانشی مسئله محور تخصیص داد شد و دولت و مجلس هم لطف کردند و این منابع وارد جهاد شد و بخشی از مسائل را حل کرد.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی در پایان گفت: در حوزه‌های پژوهشی با معاونت علمی ریاست جمهوری و دستگاه‌های مختلف به عنوان رابطه پیمانکاری و کارفرمایی پروژه‌هایی داریم که منبع درآمد است. شبکه آموزش و ارائه خدمات تخصصی نیز درآمدزایی دارند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار