اداره کل هنرهای نمایشی صبح امروز جمعه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۲ عملکرد خود در سال دوم دولت سیزدهم را منتشر کرد، از این رو به به بررسی آمار و ارقام ارائه شده نسبت به سال گذشته پرداختهایم.
این اداره تاکنون توانسته حامی برگزاری ۲۰ جشنواره در سراسر کشور شود که این تعداد جشنواره نسبت به بودجه اختصاص یافته به هنر تئاتر قابل قبول است اما نباید کمیت برگزاری جشنوارههای متعدد را فدای کیفیت کرد.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی اداره کل هنرهای نمایشی، تعداد عنوان نمایش تولید شده در سراسر کشور از ۱۹۳۱ به ۴۴۸۰ عنوان نمایش افزایش یافته است که این رقم از دو برابر شدن نمایشهای تئاتری خبر میدهد. آمار تعداد دفعات اجرای نمایشهای تولید شده در سراسر کشور از ۱۴۵۳۹ به ۳۹۲۸۹ اجرا افزایش یافته است که باید بررسی کرد آمار اعلام شده نسبت به تعداد تماشگران در چه سطحی قرار دارد. همچنین بر اساس این گزارش تعداد تماشاگران آثار نمایشی در سراسر کشور از ۷۱۹۰۵۷ به ۳۰۲۴۱۲۵ نفر افزایش داشته که این آمار رشد ۴ برابری مخاطبان را خبر می دهد.
اداره کل هنرهای نمایشی در حمایتهای هزینهای خود خبر داد؛ تا کنون از ۱۸۶ نمایش در شهر تهران و ۱۲۵ هنرمند در سراسر کشور حمایت کرده است. در ادامه ارائه آمار؛ اداره کل هنرهای نمایشی از حضور میهمانان کشورهای مختلف در جشنوارههای مختلف تئاتر که با ۱۶ گروه و تعداد ۱۸۶ میهمان از کشورهایی همچون برزیل، روسیه، اسپانیا، ترکیه، پرو، مکزيک، گرجستان، کرهجنوبی، کویت، الجزایر، بحرین، تونس، عمان، عراق، ارمنستان همراه بوده است.
از دیگر فعالیتهای اداره کل هنرهای نمایشی، معرفی ۳۱۲ هنرمند جهت عضویت اولیه و تمدید در صندوق اعتباری هنر، معرفی ۵۸ مورد جهت دریافت وام از صندوق اعتباری هنر؛ برخورداری ۱۱۰ هنرمند جدید در برخورداری از بیمه تامین اجتماعی و تمدید بیمه، ثبت ۹۳۸ صدور پروانه و ۳۵۹ تمدید پروانه برای گروههای نمایشی کل کشور، ۱۵ عنوان اقلام چاپ شده در بخش انتشارات نمایش که شامل، مجله، فصلنامه و کتاب است.
همچنین این اداره تا کنون توانسته ۹۶۰ گزارش تصویری، ۷۲۳۲ عنوان مطالب خبری، ۴۳ شماره هفتهنامه و ۹ شماره مجله به زبان انگلیسی را تولید و منتشر کند. اداره کلهنرهای نمایشی در سال دوم دولت سیزدهم با فعالیتهای آموزشی مناسب جهت برگزاری کلاسهای آموزشی همراه بوده است که در نهایت توانسته در ۱۶ استان کشور و با حضور ۱۶ استاد، ۶۸۳ هنرجو داشته باشد.
شایان ذکر است که این اداره با برنامه ریزیهای مناسب خود در جهت رشد و تکامل عرصه تئاتر کشور در ۱۵ شهر مناطق کمبرخوردار و محروم، کارگاه های آموزشی رایگان برگزار کرده است. کلاسهای آموزشی اداره کل هنرهای نمایشی و آموزش پرورش استان تهران با عنوان دوره توانمند سازی هنرهای نمایشی و توجه به معاونین و مربیان پرورشی توانست با کمک ۷ استاد، میزبان ۴۰۰ نفر مربی شود. همچنین در این مدت کاظم نظری مدیر کلهنرهای نمایشی با ۵۲ سفر استانی برای شرکت در جشنوارهها، نشستها و دیدار با مسئولین مربوطه به بررسی وضعیت هنر نمایشی تئاتر پرداخته است.
شایان ذکر است که مدیر کلهنرهای نمایشی با ۴۸۸۰ هنرمند و متقاضی دیدار حضوری داشته است و به بررسی مشکلات و مسائل هنرمندان این عرصه پرداخته است.
حال باید بررسی کرد آمار ارائه شده با صرف هزینهها و بودجههای اختصاص یافته به جشنوارهها چقدر همسو است و باید دید با این تلاشها روند توجه مسئولین مربوطه به حوزه هنرهای نمایشی چگونه است و آیا میتوان به رشد بیشتر صنعت این هنر در دیگر کشورها امیدوار بود یا خیر.