«لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا» با اشاره به توانمندی اقتصادی و جمعیتی گروه بریکس، هشدار داد که بازگشت به ذهنیت جنگ سرد چند جانبه گرایی را تهدید می‌کند.

به نقل از شبکه خبری الجزیره، «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس جمهور برزیل امروز در دومین روز برگزاری پانزدهمین نشست سران بریکس در شهر ژوهانسبورگ پایتخت اقتصادی آفریقای جنوبی گفت: جنگ اوکراین نقاط ضعف و شکنندگی شورای امنیت را نشان داد. این جنگ تبعات جهانی ندارد. برزیل همواره بر اصول سازمان ملل و سلامت و حاکمیت کشور‌ها تاکید کرده است.

وی ادامه داد: ما به طور مستقیم با مسکو و اوکراین در تماس هستیم و برای آتش بس تلاش می‌کنیم و آماده پیوستن به تلاش‌ها برای آتش بس در اوکراین هستیم.

داسیلوا تاکید کرد: یمنی ها، سودانی ها، سوری ها، فلسطینی‌ها همه حق دارند که در سلامت زندگی کنند.

رئیس جمهور برزیل با بیان اینکه تخطی از هزینه نظامی جهانی ۲ تریلیون دلاری قابل قبول نیست، اضافه کرد: ما در بریکس ۴۱ درصد ساکنان جهان را تشکیل می‌دهیم و با سناریو‌های پیچیده‌ای مواجه هستیم.

وی گفت: ما نیازمند یک نظام حمایت مالی بین المللی هستیم.

سران گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) روز سه شنبه در نخستین روز از پانزدهمین نشست خود در «ژوهانسبورگ» پایتخت اقتصادی آفریقای جنوبی تمرکز سخنرانی خود را بر کاهش تکیه کشور‌های عضو به دلار، بهبود روابط اقتصادی و چگونگی افزایش جذب پول و وام‌دهی با ارز‌های محلی در «بانک توسعه جدید» این گروه قرار دادند.

پانزدهمین نشست سران بریکس از دیروز سه شنبه۲۲ اوت (۳۱ مرداد ماه) در آفریقای جنوبی آغاز شده و قرار است آیت الله سید ابراهیم رییسی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست شرکت کند.

نشست جاری بریکس به شکل اساسی بر کاهش تکیه کشور‌های عضو به دلار و گفتگو درباره چگونگی سرعت بخشیدن به این کاهش تمرکز دارد.

گروه بریکس از ۱۵ سال پیش تشکیل شد، اما شرایط کنونی جهانی فرصت جدیدی را برای این گروه فراهم کرده تا به صدای بلندتری از کشور‌های جنوب تبدیل شود و احتمالاً ایالات متحده و متحدانش را به چالش بکشد.

به نظر می‌رسد، بریکس به عنوان سکویی برای توسعه عمل می‌کند و می‌تواند پیشرفت قابل توجهی را در زمینه همکاری در سراسر جهان به دنبال داشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار