علی شریفی فرزند مرحوم آیت‌الله شریفی بیان کرد: مسجد مرحوم شریفی ساخته شده توسط اجداد ما ساخته شده که طبق شنیده‌ها بیش از ۳۰۰ سال قدمت دارد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی شریفی فرزند مرحوم آیت‌الله شریفی  گفت: مسجد مرحوم شریفی ساخته شده توسط اجداد ما ساخته شده که طبق شنیده‌ها بیش از ۳۰۰ سال قدمت دارد که باتوجه‌به اینکه در منطقه آب زیاد اطراف وجود داشته ساخت مسجد در محلی بالاتر از زمین‌های دیگر ساخته شده که قسمتی مسجد بوده و برای عبادت مردم و حوزه علمیه برای طلبه‌ها و قسمتی دیگر آن حسینیه که در زمان مرحوم پدر ما آیت‌الله ابراهیم شریفی ساخته شده است.

وی افزود: در زمان حیات مرحوم شریفی حسینیه دارای شبستان بوده و اطراف مسجد حجره‌هایی برای طلبه‌ها و در سه طرف آن اتاق وجود داشت که مدرس یعنی محل تدریس بوده و در قسمت شرق مسجد وجود داشت و فعالیت‌های فرهنگی، مردم‌داری، سیاسی و اجتماعی و همچنین تدریس انجام می‌شد.
 
حجت‌الاسلام شریفی ادامه داد: مرحوم آیت‌الله حاج میرزا ابراهیم شریفی که به رقابت امیرحسین خان خزیمه علم برخاسته بود سیستان به یک مرکز و یا میدان مبارزه سیاسی تبدیل شد و بدین ترتیب محمدرضا خان پردلی که توانسته بود با جلب‌اعتماد جامعه آنان را به یک حرکت ضد علمی رهبری نماید چهره مردمی و ملی یافت.
 
وی تصریح کرد: تا زمانی که مرحوم پدرم در قید حیات بودند این مسجد و حسینیه و تدریس طلاب توسط ایشان هدایت و می‌شد که آیت‌الله شریفی در ۱۷ دی‌ماه ۱۳۴۸ شمسی بعد از عمری مجاهدت با عارضه قلبی به ملکوت اعلی پیوست و ایشان محبوب اهالی سیستان بود و مؤمنین از او بسیار حمایت می‌کردند قیام تاریخی ۱۹ بهمن سال ۱۳۳۰ سیستان و رشادت‌های آیت‌الله شریفی همیشه در یاد و خاطرهٔ آن دیار باقی است.
 
فرزند مرحوم آیت‌الله شریفی تأکید کرد: باتوجه‌به فوت مرحوم شریفی در سال ۴۸ تا ۵۷ مدرسه علمیه مسجد به سبک قدیم اداره می‌شده و البته کلاس‌هایی برگزار می‌شده و بعد از پیروزی انقلاب همان اتاق‌های قدیمی را مرمت و بازسازی کردند و شبستان جهت استفاده هیئت‌های مذهبی برنامه‌های عزاداری، فرهنگی استفاده می‌شد.
 
وی ادامه داد: تا اینکه از طرف مقام معظم رهبری گروهی آمدند که این مسجد تجدید بنا شود و بازسازی انجام شود و برای همین باتوجه‌به اینکه خود مرحوم پدرم بود؛ اما وقف شد و تبدیل به حوزه علمیه و برای اجرای برنامه‌ها استفاده‌ها قرار گیرد.
 
حجت‌الاسلام شریفی افزود: علت اینکه این مسجد شاخص شده بود هم فعالیت‌هایی که در این مسجد جهت انسجام مردم انجام می‌شده و هم علاقه‌ای که مردم به مرحوم شریفی داشتند چرا که ایشان کارگشای امور مردم بودند و مشکلات مردم را حل می‌کرد و تا آخرین لحظه در زابل بودند و در زمان وفات ایشان تشییع عظیمی برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین نجف لک زایی، پژوهشگر علوم دینی و سیاسی، از طلاب محصل در این مدرسه علمیه مرحوم شریفی بیان کرد: مدرسه علمیه مرحوم آیت‌ﷲ شریفی به دست خود آن بزرگوار در مسجد مرحوم شریفی پایه‌گذاری شده بود، وی تحصیل‌کرده حوزه علمیهٔ نجف و داماد مرحوم آیت‌ﷲ قاضی طباطبایی، عارف مشهور بود البته ایشان از دنیا رفته بودند آن سالی که من وارد این مدرسه شدم این مدرسه را بازسازی می‌کردند.
 
وی افزود: مدرسهٔ ما در آن زمان حسینیه‌ای بود که ما در آنجا ساکن شدیم، ۱۴ نفر طلبه بودیم و هنگام نماز به مسجد می‌رفتیم؛ اما این حسینیه همه چیز ما بود؛ کلاس، خوابگاه، انبار و خلاصه همهٔ زندگی ما همین سالن بود، یک سال و چند ماه در آنجا ساکن بودیم و بعد از آن حجره دادند، یک روحانی هم داشتیم که از قوچان آمده بود.
 
مسجد شریفی در شهرستان زابل نه‌تنها محلی برای عبادت و اقامه نماز است؛ بلکه محلی برای ارائه علم، کارهای فرهنگی و همچنین گره‌گشایی از کار بسیاری از مردم در این مسجد توسط بزرگان انجام می‌شود.

برچسب ها: مساجد ، فرهنگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار