اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره موضوعات مختلف توضیحاتی ارائه داد‌.

اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد همزمان با آغاز برنامه‌های هفته دولت در گفتگوی ویژه خبری حضور پیدا کرد و درباره برنامه‌های حوزه فرهنگ و هنر گفت: ما در ۶ ماهه اول سال گذشته ۱۴۰۱ دوره پرشکوه را در دولت مردمی داشته‌ایم. بنای م در ابتدای دولت مردمی این بود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از یک نهاد تنظیم‌گر به وزارت برنامه ریز و مسئول توسعه فرهنگی تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: ما سال گذشته درگیر یک فتنه فرهنگی شدیم و تمام جریان رسانه‌ای دشمن که من اسم آن را تروریسم رسانه‌ای گذاشتم، در سال گذشته تنها تحریم برنامه‌های فرهنگی نبود بلکه یک نوع تهدید‌های عملی صورت گرفت و افرادی اجازه نمی‌دادند فضای فرهنگ و هنر شکل بگیرد.

سال گذشته پر شکوه‌ترین ایام فرهنگ و هنر رقم خورد

وزیر ارشاد عنوان کرد: ما با یک فضای گسترده و ایجاد ناامنی در حوزه فرهنگ و هنر همراه بودیم که به دنبال آن افرادی منتظر بودند حوزه هنر تعطیل شود، اما از همان روز‌ها ما شاهد استقبال خوبی از فیلم کوتاه و جشنواره حقیقت بودیم. رسما با وجود چهره‌های جماعت معاند که پناهنده شدند و افرادی که در داخل کشور فریب خوردند و جشنواره‌ها را تحریم کردند و دیگران را مورد تعرض قرار دادند، اما در نهایت پرشکوه‌ترین ایام فرهنگ و هنر رقم خورد.

وی ادامه داد: در جشنواره فیلم فجر روز‌های باشکوهی را تجربه کردیم و بیش از ۷۰ فیلم به جشنواره رسید و بیش از ۲۲ فیلم انتخاب کنیم. همچنین بنیاد سینمایی فارابی به طور قابل توجه‌ای در این حوزه ورود کرده بود و درباره سیستان و بلوچستان اثر خوبی را به تصویر کشیده بودند. در ادامه لازم است از هنرمندان عزیز تشکر کنم که در جشنواره موسیقی، تئاتر و هنر‌های تجسمی حضور پیدا کردند و درخشیدند.

حضور مردم در فضای فرهنگی کشور

اسماعیلی گفت: در بهار امسال نسبت به سال گذشته که کرونا بود، ۴۰۰ هزار نفر ایرانی در برنامه‌های هنری کشور‌های همسایه شرکت کرده بودند و در نوروز ۱۴۰۲ یک میلیون ایرانی در اجرا‌های صحنه‌ای داخل کشور حاضر شدند و فقط هزار نفر به برنامه هنری خارج از کشور رفته بودند.

وی ادامه داد: در ادامه فعالیت‌های حوزه فرهنگ ما میزبان مردم در نمایشگاه قرآن بودیم نمایشگاه قرآن ۴ میلیون بازدید کننده داشتند و بعد از آن نمایشگاه کتاب یک حماسه بزرگ خلق شد که در نهایت ۷ میلیون بازدید کننده داشتیم.

عدالت فرهنگی در نمایشگاه کتاب تهران رعایت شد

وی افزود: عدالت فرهنگی را در این نمایشگاه کتاب نشان دادیم و هر ایرانی نیاز نبود به مصلی و خیابان شهید بهشتی حضور پیدا کند، بلکه از طریق سامانه‌ای که در اختیار آن‌ها گذاشته بودیم و در مدت ۱۰ دقیقه کتاب مورد نیاز خود را خریداری می‌کرد و پست رایگان برای آن‌ها ارسال می‌کرد و حتی در دورترین روستا‌ها ارسال می‌شد و ۲هزار و ۸۰۰ روستا ما خرید کتاب داشتیم و با همه این تسهیلات اتفاق بی نظیری را با حضور ۷ میلیون نفر بازدید کننده شاهد بودیم.

وزیر ارشاد عنوان کرد: ما در حوزه سینما هم بالاترین فروش رو شاهد هستیم و در بهار امسال ۵۸میلیارد بود امسال فیلمی در پرده‌ها به نمایش درآمده که ۲۴۰ میلیارد فروخته است و دومین فیلم پرفروش تازیخ سینما ایران است. در بهار امسال با یک محاسبه تقریبی بیش از ۲۵ میلیون ایرانی در برنامه‌های هنری حضور پیدا کنند.

وی افزود: رمز موفقیت سیاست مردمی بود و مردم خودشان را صاحبان فرهنگ و هنر می‌دانند و مردم را به عنوان تماشاچی نمی‌بینیم و ما مردم را بازیگران اصلی فرهنگ و هنر می‌دانیم.

آیا نام وزارت ارشاد اسلامی تغییر می‌کند؟

اسماعیلی درباره تغییر نام وزارت ارشاد اسلامی گفت: در برنامه هفتم این بحث بود که ما این برنامه را جلو ببریم و دوستان در مجلس استقبال کردند و ما بنا داریم که متناسب با نگاه بلند انقلابی و بیانیه گام دوم نامی را در لایحه برنامه هفتم تصویب کنیم و تغییر مهمی خواهد بود که این جهت گیری و رویاپردازی‌هایی مهم که لازمه حوزه فرهنگ و هنر در پیشانی کار قرار بگیرد.

ترویج مدل‌های خوب لباس در نمایشگاه‌های عفاف و حجاب

 وزیر ارشاد درخصوص نمایشگاه‌های عفاف و حجاب توضیح داد: برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب دغدغه مهمی است و خانواده‌ها هم گلایه می‌کنند و امروز جز دستور کار‌های دولت و شخص رئیس جمهور این است که ما این مسئله را را حل کنیم و بخشی آن نیازمند حمایت و پشتیبانی ما بود که به صورت یارانه‌ای اتفاق می‌افتد و بخش مهم آن ترویج مدل‌های خوب و عفیفانه است.

وی افزود: ما در نمایشگاه مد و لباس که در تدارک برگزاری آن هستیم و از سال گذشته به همه طراحان برگزیده وام‌های با سود کم دادیم تا بتوانند تولید انبوه داشته باشند. همچنین در قرارگاه زیست عفیفانه‌ای که راه‌اندازی شده است، در تهران و شهر‌های بزرگ سکو‌های دائمی فروش لباس راه اندازی می‌کنیم و تا قبل از پایان تابستان آغار به کار شود و همکاران تلاش شبانه روزی برای این اتفاق دارند.

افزایش ۷ برابری تولید کاغذ در ایران

 اسماعیلی درباره آخرین وضعیت کاغذ اظهار کرد: زمانی که ما کار را آغاز کردیم نهایتا ۱۰ هزار تن تولید کاغذ داشتیم، اما امروز این عدد از ۷۵ هزار تن گذشته است و ما یک کارگروه کاغذ راه اندازی کرده ایم، تقریبا همه موانع برطرف شده است و یک کارخانه استان فارس در آستانه بهره برداری هستیم و یک کار مشترک با کشور ونزوئلا شروع کرده ایم و اتفاق خوبی را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: سال گذشته آموزش و پرورش ۷۰ درصد کتاب‌های درسی را کاغذ داخلی تولید کرده است و امسال ۱۰۰ درصد نیاز آموزش و پرورش با کاغذ داخلی برطرف می‌شود و ما در آستانه برگزاری خودکفایی کاغذ در بخش فرهنگی و نشر هستیم و من برای این اتفاق نیمه دوم سال را اعلام کرده ام.

شهر هنر به زودی افتتاح می‌شود

اسماعیلی درباره نشریات توضیح داد: معدل نشریات در کشور ما بالا است و ۱۴ هزار نشریه داریم و حوزه رسانه در روز خبرنگار ما پوشش بیمه خبرنگاران را از ۴ هزار نفر سال ۱۴۰۰ به ۸ هزار نفر رسانده ایم و ۹۷ درصد آن توسط صندوق هنر اتفاق افتاده است. 

وی ادامه داد: ما به دنبال مسکن هنرمندان و خبرنگاران هستیم و با همکاری وزارت راه به زودی شهر هنر را در شهر جدید پرند افتتاح خواهیم کرد که برای هنرمندان، نویسندگان، روزنامه نگاران است. همچنین ۱۵ هزار فعال قرآن و عترت را نیز اضافه کرده‌ایم و همه این موارد اتفاقات مهم است و نگرانی عزیزان حل خواهد شد.

حل مشکلات زیر ساختی در حوزه قرآن و عترت 

وزیر ارشاد درخصوص ۱۰ میلیون حافظ قرآن توضیح داد: در حوزه قرآن و عترت کار‌های خوبی را شروع کرده ایم و طرحی را در معاونت پیگیری می‌کنند که بیش از ۸ هزار مربی قرآنی در ۱۵ استان به ویژه مناطق محروم تقویت می‌کنند. همچنین من معتقد هستم این عددی که رهبر انقلاب اسلامی ایران اعلام کرده‌اند یک عدد دست یافتی است و ما در کشور‌های همسایه داریم که به این عدد رسیدند و در ایران که عاشق قرآن و اهل بیت هستند، حتما این اتفاق شدنی است و ما مشکلات زیر ساختی به لحاظ آموزش و مربی داشتیم و در حال انجام است.

اسماعیلی درباره تولیدات مسجد همزمان با روز جهانی مسجد عنوان کرد: ما شعاری با عنوان بازگشت به مساجد را در دولت مطرح کردیم و انقلاب اسلامی مولود مساجد است و باید در همان جایگاه استقرار و تداوم آن اتفاق بیفتد و معتقد هستیم عمده اتفاقات فرهنگی باید در مساجد صورت بگیرد و کانون‌های مساجد تقویت کردیم و در ۲۶ هزار مسجد کانون فرهنگی هنری را داریم که آن‌ها مشغول تولیدات فرهنگی هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.