سعید بروشان رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان صحنه با اشاره به آمادگی مردم این شهرستان برای میزبانی شایسته از زوار اربعین حسینی، گفت : شهرستان صحنه، پس از کنگاور دومین شهر ورودی استان از سمت شرق است که امسال پذیرای زواری خواهد شد که عازم کربلای معلی هستند.
وی اضافه کرد: از آنجایی که شهرستان صحنه دارای زیباییهای بسیاری است، تلاش داریم تا ضمن میزبانی شایسته از زوار حسینی، یک معرفی هم از ظرفیتها و جاذبههای گردشگری شهرستان به زوار داشته باشیم.
رئیس میراث فرهنگی صحنه تصریح کرد: نام قدیم شهر صحنه سه کانی (هانی) بوده که به معنای سه چشمه است، چرا که هسته اولیه شکل گیری این شهر در کنار سه چشمه بوده که امروزه در شمال این شهر و در بالادست منطقه تفرجگاهی دربند قرار دارند.
وی اضافه کرد: قدمت شهر صحنه به عصر نوسنگی بدون سفال یعنی حدود ۱۲ هزار سال قبل میگردد و آثار تاریخی متعددی در این شهرستان وجود دارد.
بروشان با بیان اینکه تاکنون ۱۲۲ اثر در این شهرستان به ثبت ملی رسیده، عنوان کرد: حدود ۳۶ مورد از این آثار مربوط به بخش دینور است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری در این شهرستان، منطقه تفرجگاهی سراب دربند است که یک آبشار و رودخانه در میان انبوه درختان منظرهای سحر انگیز را به آن بخشیده و در شمال این منطقه یک گوردخمه مادی هخامنشی منحصربفرد از نظر معماری و ساخت واقع شده است.
رئیس میراث فرهنگی صحنه از آبشار و سراب گروس، مجموعه تفریحی چهارباغ، پارکهای تفریحی معلم و توحید، سراب بیدسرخ، روستای هدف گردشگری کندوله، محوطه باستانی شیخی آباد، سراب سیری جان و دربند دستجرده به عنوان دیگر جاذبههای طبیعی این شهرستان نام برد و گفت: از آنجایی که شهر صحنه در میان حصاری از باغهای گیلاس، گردو و سیب واقع شده و تعداد زیادی باغ هم در داخل بافت شهر قرار گرفته، برای همین این شهر را به عنوان باغ شهر کرمانشاه میشناسند.
وی ادامه داد: این شرایط باعث شده تا آب و هوایی بسیار مطبوع را حتی در فصل تابستان در این شهر داشته باشیم، به گونهای که در روزهای داغ تابستانی، در این شهر خنکای نسیم بهاری را میتوان حس کرد.
بروشان تاکید کرد: همه این جاذبهها و آب و هوای مطلوب زمینهای را فراهم کرده که به یکی از شهرهای گردشگرپذیر استان تبدیل شویم، تا جایی که در تابستان امسال هر هفته حدود ۱۰ هزار نفر از آن بازدید میکنند.
وی گفت: در این شهرستان بقاع متبرکه چندین امامزاده شامل امامزاده خلیل الله روستای گروس، امامزاده باباولی الدین سفید چغا، امامزاده محمود روستای شیرخان، امامزاده پیرفاتح کندوله و امامزاده سیدشهاب دینور واقع شده که زوار زیادی از مناطق مختلف دارند و به عنوان جاذبههای گردشگری مذهبی شهرستان محسوب میشوند.
رئیس میراث فرهنگی صحنه از گلیم بافی، ساخت سازهای سنتی، چرم دوزی، منبت و معرق و البسه محلی به عنوان صنایع دستی شاخص این شهرستان نام برد و گفت: در بحث سوغات هم عسل طبیعی، گردو، گیلاس و سیب صادراتی سرتخت را داریم.
وی از برقراری موکبهایی در این شهرستان برای پذیرایی و معرفی آن خبر داد و گفت: بیشتر تلاش داریم که در مسیر بازگشت زوار با برپایی نمایشگاههای صنایع دستی، یک معرفی را از شهرستان داشته باشیم .