اسدی احیای جایزه علمی ادبی طاهره صفارزاده را لازم دانست و گفت: باید با هم‌یاری بخش‌های مختلف فرهنگی در استان کرمان و کشور به‌زودی شاهد احیای این جایزه باشیم.

 اولین نشست از سلسله نشست‌های «طنین بیداری؛ بررسی شعر و اندیشه طاهره صفارزاده» با حضور جمعی از شاعران، نویسندگان و علاقه‌مندان به حوزه ادبیات انقلاب در کرمان برگزار شد.

 غلامرضا کافی شاعر و پژوهشگر مطرح حوزه ادبیات پایداری در این نشست با بیان این نکته که در جریان هم‌سو با انقلاب اسلامی شاعری به بزرگی طاهره صفارزاده نداریم، گفت: چه در نوع و چه در تعداد و حجم شعر‌ها و چه در چندساحتی بودن، طاهره صفارزاده بی نظیر است، چنین چیزی در هیچ شاعر انقلابی نداریم. 

او با اشاره به این نکته که بسیاری سرچشمه شعر انقلاب را سال «چهل و دو» می‌دانند، اما طاهره صفارزاده پیش از آن شعر انقلابی می‌سروده‌است، افزود: درحالی که سایر شاعران انقلابی آنچنان شناخته شده نبودند، طاهره صفارزاده پیش از انقلاب شاعری شناخته شده با شعری روشن بود که به مبارزه و معارضه نمایان می‌پرداخت؛ از این لحاظ هم می‌توان وی را بی‌نظیر توصیف کرد.

کافی با نام بردن از شاعرانی که طاهره صفارزاده گاهی با آن‌ها مقایسه می‌شود، بیان کرد: نوگرایی در شعر شاعر بزرگی مثل موسوی گرمارودی در شکل و صورت بوده‌است؛ اما جریان نساخته است، ولی جریان شعر «طنین» به اسم صفارزاده است که از جریان‌های مهم شعر دهه‌های اخیر است.

او با بیان این نکته که در پژوهش‌های حوزه ادبیات پایداری و شعر انقلابی به بیش از شصت مولفه مشترک بین شاعران رسیده‌ایم، افزود: اشارات پنهان و پیوند با قرآن کریم، تکریم انقلابیون تاریخ، تطبیق تاریخ و انقلابیون تاریخ و شخصیت‌های منفی آن، پرهیز از خرافه، ستم‌ستیزی، توجه به مظلوم، بیگانه ستیزی، توجه به بیت‌المال، توجه به ماورا، صلح‌جویی، اعتراض به بی تعهدی شاعران و ... از مولفه‌های مهم شعر طاهره صفارزاده که می‌توان در باره هرکدام از آن به طور مفصل صحبت کرد.

کافی  با بیان اینکه طاهره صفارزاده پیش‌آهنگ شعر انقلاب است، تاکید کرد: با هر تعریفی از شعر انقلاب باز هم شاعری بزرگتر از طاهره صفارزاده نداریم و درباره او غلفت بسیاری شده است که باید به جیران آن پرداخت. 

پیش از این در ابتدای این جلسه مجتبی اسدی رئیس حوزه هنری استان کرمان ضمن عرض خیر مقدم به حاضران با اشاره اهمیت فضای گفت و گو و نخبگانی اظهار کرد: مباحث اندیشگانی از بخش‌هایی است که از آن غفلت شده است و  حوزه هنری کرمان به‌طور ویژه به آن ورود خواهد کرد. 

او افزود: در همین زمینه شاهد برگزاری اولین نشست از سلسله نشست‌های «طنین بیداری» هستیم که به شعر، زندگی و زمانه طاهره صفارزاده از مفاخر استان کرمان و انقلاب اسلامی می‌پردازد.

رئیس حوزه هنری استان کرمان با بیان اینکه نباید از شخصیت‌های شاخص انقلاب در حوزه‌های مختلف علمی، فرهنگی، هنری غافل شد، بیان کرد: بی‌توجهی به شخصیت‌های شاخص و افراد تأثیرگذار در حوزه‌های مختلف و ادوار مختلف تاریخی باعث ایجاد بحران هویت در نسل جدید خواهد شد.

 اسدی احیای جایزه علمی ادبی طاهره صفارزاده را لازم دانست و تصریح کرد: امیدواریم با هم‌یاری بخش‌های مختلف فرهنگی در استان کرمان و کشور به‌زودی شاهد احیای این جایزه باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار