طیب جعفری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: بر اساس ماده ۱۴۷ قانون کار، دولت مکلف به ارائه خدمات بهداشتی به کارگران است، از این رو از سال ۱۳۶۶ برنامه مشترک ارائه مراقبتهای اولیه بهداشتی به بیمه شدگان با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تامین اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهداشتی در کشور اجرا میشود.
وی ادامه داد: بر اساس مواد مصرح در قانون واحدهای تولیدی و صنعتی با بیش از ۵۰ نفر نیروی کار ملزم به ایجاد مرکز مراقبتهای بهداشتی شدهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: هدف از تاسیس خانههای بهداشت کارگری، تامین سلامت کارگران، ارتقای دانش بهداشتی و ایجاد رفتارهای مناسب بهداشتی در بین کارگران و سالم سازی محیطهای کار تولیدی، صنعتی، خدماتی و معدنی است.
جعفری اظهار کرد: سال گذشته حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات خانه های بهداشت کارگری در واحدهای تولیدی استان بهره مند شدند که این رقم در پنج ماه امسال به بیش از ۲۱ هزار نفر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد واحدهای تولیدی واجد شرایط در استان دارای خانه های بهداشت کارگری هستند، افزود: هم اکنون تعداد کمی از واحدهای تولیدی مشمول راه اندازی خانه بهداشت در استان باقی مانده است که تاسیس خانه بهداشت در آنها نیز در دستور کار قرار دارد.