علیرضا فخاری استاندار تهران گفت: اینکه در فضای اجتماعی بعد از انقلاب قرار گرفتیم و برای رسیدن به خاستگاه مشترک جهت رسیدن به نقطه تعالی تلاش کردیم به واسطه وجود مردم است که ملتی استثنائی داریم و به واسطه این مردم، جامعه متمدن در تراز انقلاب اسلامی محقق میشود.
وی با اشاره به فعالیت سازمانهای مردم نهاد عنوان کرد: راهکارهای عملی در حوزه سمنها نیازمند الگوی پیشرفته، شناخت توانمندی ها، ارزیابی، نظارت و کنترل است.
فخاری سپس گفت: نقش سمنهای اجتماعی به عنوان حلقه میانی میان جریان حاکمیتی و مردم و بین جمهوریت و حاکمیت قابل توجه است.
وی افزود: در بخش اجرا باید به سمت اقدامات و مدیریت محله محور برویم و اگر مسائل به صورت محله محور در سطح تهران اجرا شود، موضوعات اجتماعی، فرهنگی، اعتقادی، سیاسی و ... در قالب نظام مدیریتی کوچک بهتر پیگیری میمیشود، چراکه تجانس و صمیمیت در این قالب بیشتر است؛ از اینرو تشکیل کارگروههای تخصصی در سطح محلات با سرعت انجام میشود.
استاندار تهران با اشاره به اینکه فعالیتها سمنها غیرانتفاعی است، تصریح کرد: سطح آگاهی رسانی به مردم و توسعه و ترویج فرهنگ اجتماعی اهمیت فزایندهای دارد که باید از ظرفیت سمنها در این زمینه بهره برد و عضویت شهروندان در تشکلهای اجتماعی برای افزایش آگاهیبخشی و مشارکت تقویت شود.
فخاری اظهار داشت: موسسات مردم نهاد باید مورد ارزیابی قرار گیرند و نوع فعالیتها و اثربخشی آنها دیده شود؛ چراکه این ظرفیت جهت کمک به تقویت زیرساختهای اجتماعی و کمک به کاهش آسیبهای اجتماعی به کار گرفته میشود.
وی با بیان اینکه امکانات تسهیلگری در حوزه سمنها لیست شود، افزود: متولیان فرهنگی کنار هم باشند و بر اساس تقویم اقدامات فرهنگی به درستی پیگیری شود و از ظرفیت سمنها استفاده شود، همچنین ظرفیت مسئولیتهای اجتماعی بنگاههای اقتصادی در حوزههای اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد.
استاندار تهران خاطرنشان کرد: نشاط اجتماعی در تهران متناسب با شرایط اقلیمی هم به لحاظ جمعیت و هم وسعت سرزمینی نیست و سرانه فضای سبز و وجود مراکز فرهنگی و تفریحی کم است که باید در جهت افزایش نشاط اجتماعی تلاش کرد.