باتوجه به شرایط اقلیمی و بارشی که بر کشور حاکم است، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازگردانی آبهای مصرفی به چرخه مصرف شهری و حرکت به سمت استفاده از منابع آبی غیرمتعارف به ویژه دریا هستیم. موقعیت ویژه ایران و گستردگی سواحل در جنوب کشور این مسیر را هموارکرده است.
استفاده از منابع آب حاصل از شیرینسازی از دریاها، سالهاست که در کشورهای مختلف از جمله کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و دریای عمان در دستورکار قرار گرفته و مشکل آب این کشورها از این طریق رفع شده است.
به مرور زمان و با رشد اقتصاد و افزایش میزان مصرف آب در کنار افزایش میزان تقاضای منابع آبی، سالانه شاهد تحلیل این منابع هستیم. با توجه به اولویت تامین آب شرب در تمام نقاط کشور و ظرفیت موجود جهت تامین آب از دریا، اهمیت اجرای پروژههای احداث آب شیرینکن در کشور و به خصوص سواحل خلیج فارس دوچندان شده است. این موضوع در دولت سیزدهم نیز با جدیت در دستور کار قرار گرفته است. به طوریکه بنا بر گفته محرابیان، وزیر نیرو، در نقشه راه وزارت نیرو افزایش ۶ ظرفیت استحصال آب از منابع آب دریا دیده شده است.
آقای علی اکبر محرابیان در خصوص اهمیت استفاده از آبهای نامتعارف و نگاه ویژه دولت سیزدهم به این مسئله میگوید: ۷۰ درصد از جمعیت جهان در سواحل مستقر هستند و استفاده از ظرفیت آب دریا برای مصارف آب شرب و بهداشتی و صنعتی معمول است. استفاده از آبهای نامتعارف از برنامههای مهم دولت و وزارت نیرو است که یکی از این منابع استفاده از آب دریا است.
او با اشاره به اهمیت تامین آب از منابع غیرمتعارف، گفت: مهمترین ویژگی تامین آب از منابع غیرمتعارف استمرار آن است، این منابع مشمول خشکسالی و افت سفره های زیرزمینی نمیشوند و یک آب مطمئن حداقلی را تامین میکنند که در کنار دیگر منابع آب متعارف، میتوانند باعث استمرار و اطمینان بخشی به تامین آب باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: در این راستا پروژههای متعددی در حال اجرا و بهرهبرداری است. بر اساس برنامهریزیهای انجام شده پیشبینی شده است تا نیمی از این ظرفیت در شهرها و مناطق ساحلی و نیمی دیگر در برای انتقال به داخل سرزمین به ویژه فلات مرکزی واقع در این ناحیه مورد استفاده قرار گیرند.
عیسی بزرگ زاده مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب و سخنگوی صنعت آب از برنامهها برای استفاده از منابع آب دریا گفت: در این خصوص ۵ ابرپروژه با برآورد سرمایه گذاری اولیه بیش از ۸ میلیارد دلار تعریف شده است.
او ادامه داد: پروژه دالان شرقی برای استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی، دو خط برای یزد و کرمان که یکی از آنها ۹۶ درصد پیشرفت داشته و خط یک در حال بهره برداری است. پروژه خط اصفهان و پروژه فارس را هم داریم که همگی پیشرفت کار داشته اند.
بزرگ زاده میگوید: با اجرای این پروژهها رشد قابل توجهی در زمینه استفاده ما از منابع آب دریا رقم خواهد خورد. هر کدام از این خطها حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت خواهند داشت و تنها با این پنج پروژه ۱ میلیارد مترمکعب به ظرفیت ما در استفاده از منابع آب دریا اضافه خواهد شد. این موارد تنها برای بخش درون سرزمینی است و ما برای ساحل هم برنامههایی داریم.
او در خصوص زمان بهره برداری از این طرحها گفت: بخش زیادی از این پروژهها باید تا پایان دولت سیزدهم به سرانجام برسد. به عنوان مثال سیستان و بلوچستان هدفگذاری شده و تا انتهای سال بعد به زاهدان برسیم، اما خراسان بیشتر طول خواهد کشید.
او در پاسخ به اینکه آب استحصال شده به چه بخشهایی تخصیص داده خواهد شد، گفت: اصل مصرف برای صنعت است، اما برای شرب شهرهای در مسیر هم جوابگو خواهد بود. در سیستان و بلوچستان ۵۰ میلیون مترمکعب در سال به نوار ساحلی برای چابهار تحویل خواهیم داد. ۳۰ میلیون مترمکعب به شهرهای مسیر تا زاهدان خواهیم دادیم و برای خود زاهدان و سیستان هم ۱۰۰ میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده که امیدوارم آب شرب این مناطق تأمین شود.
وزارت نیرو از روشهای مختلف مانند استفاده از ردیف خرید تضمینی آب، خودگردانکردن پروژههای فاضلاب بهرهمند از ردیف خرید تضمینی و اضافهکردن پروژههای آب شیرینکن، استفاده از ظرفیت صنایع برای تأمین آب شرب نقاط جمعیتی برای کاهش قیمت تمام شده شرب، بنا دارد تا ظرفیت آب شیرینکنها را هر سال توسعه دهد.
از سال ۱۴۰۰ پروژههای آب شیرینکن در استانهای مختلف از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد و بوشهر به بهرهبرداری رسیده و بر اساس آمار وزارت نیرو تاکنون ۸۰ پروژه آب شیرینکن با ظرفیت ۵۰۲ هزار و ۶۵۵ مترمکعب درشبانه روز در حال بهرهبرداری است و ۲۰ پروژه آب شیرینکن با ظرفیت ۱۴۳ هزار و ۶۵۰ مترمکعب درشبانه روز در حال ساخت است.
من موندم چرا ایرانی جماعت دنبال کاشت درخت نیست 85میلیون جمعیت شاید 100هزار نفر دنبال کاشت درخت باشن که بیشترشونم دنبال قطع کردن و فروشش هستند .
وقتی درخت کاشت بشه اب بارون و برف در ریشه های اون درخت ذخیره میشه و باعث میشه اب تو لایه بالایی زمین باقی بمونه باعث میشه بارندگی ایجاد بشه که باز توضیح بخوام بدم طولانی میشه ولی امیدوارم این فرهنگ جا بیوفته تو کشورمون (کاشت درخت ) و بعد هم قطع نشه نگو کم ابی هستش و خشک میشه تو بکار یک ماه رسیدگی کن بعد خود درخت مسیرشو پیدا میکنه
حالا حالا انسان نمیفهمه که درخت چه نعمت بزرگیه از جانب خدا
انسان مغرور باعث شده اکو سیستم زمین هم بهم بخوره و...
85میلیون جمعیت کشور اگه فقط 5میلیونش سالی یک درخت بکاره و ازش یک ماه مراقبت کنه دقیقا 5سال دیگه ایران میشه سرسبز و... بعد ببین چه هوایی پیدا میکنه کشور بعد ببین چه بارونی میاد بعد ببین اصلا خوشک سالی میشه کمبود اب میشه نه دیگه نمیشه
انقلاب اسلامی باید اماده باشد و پیشگیری های لازم انجام دهد
فقط گند زدن به زندگی مردم
اگر قرار بود راحت از آب دریا استفاده کرد این همه بحران آب نداشتیم چرا یکم مغز فسیلی تون را بکار نمیگیرید
همه کشورها با مشکل کم آبی مواجه هستن اون وقت عده ای بی سواد تو کشورما اومدن میگن مشکل آب را حل کردیم
میدونید تصفیه هر لیتر اب دریا چقدر هزینه داره و مواد املاحی و پساپ ها را کجا باید ریخت
میدونید اگر یه آلودگی نفتی نزدیک ساحل اتفاق بیوفته چی میشه
میدونید چقدر پساب های صنعنی به آب دریاها ریخته میشه و تصفیه خیلی سخت میکنه
فقط عده ای ندارن در کشور ما بلدن روی مسئله را پاک کنند با سواد مکتب خونه اشون طرح های بی فایده بدن
انرژی امواج و انرژی خورشیدی و انرژی باد برای تولید برق و انرژی در سواحل جنوبی و طلایی مان فراوان است و با ساخت شیرینسازی فراوان تمام زیر ساختها یک زندگی آسوده براحتی فراهم میگردد یعنی با زندگی در سواحل خوب و ترانزیتی جنوب با یک تیر میتوان چندین نشان زد
به امید آنکه دولتها زمینهای رایگان فراوانی در سواحل جنوبی به مردم و برای ویلاسازی حیاط دار اختصاص دهند
در ضمن سواحل جنوبی کشورمان سواحلی بهار در زمستان!!!!
در زمستان سرد زاگرس و البرز و غرب و شمال کشورمان ،جنوب هوایی معتدل و بهاری دارد!!!!
نزدیکی به منابع آبی و تجارت با جهان از مزایای شهرهای ساحلی است و دولتها باید شهرهای ساحلی و جدید و نوین را به صدها شهر افزایش دهند
دهها ملیارد متر مکعب برداشت آب هم از اقیانوسیمان تاثیرش همانند برداشتن چند قطره از دریاهای جهان است
در بی سوادی تو شک ندارم دو تا مطلب تو اینترنت خوندی فکر کردی مهندس آب شدی
ابله اگر آب دریا را حت میشد تصفیه کرد و مشکل نداشت این همه شهرها کناردریاست از بی ابی به این وضع نمی افتادن
فقط در شرایط خاص و آبی که در کنار آبهای آزاد و اقیانوس باشه میشه تصفیه کرد و مواد املاحی در ابهای عمیق اقیانوس برگردوند نه خلیج فارس و دریای عمان و عمق کمی دارن
اونجا اشکال نداره
آنچه این وسط مهم است اراده و تلاش ما برای آبادانی ماندگار و همیشگی سواحل طلایی مان و شرق و مرکز کشورمان است
پس اراده عامل اصلی است
انتخاب با ما و هوش ما و توانایی ماست
یقینا دریاها مانا تر است و تمام ناشدنی و بستگی به هنر و تلاش و کوشش و اندیشه بهره برداران
به امید شیرینسازی هر چه بیشتر توسط کشورمان
پس ضعف تنها ما و صنایع و مدیران و سازمانهای استانهای نیازمند است
همه صنایع باید برای خود خط انتقال مستقل داشته باشند
به امید آبادی و شکوفایی تمام شرق و جنوب و مرکز و همه بیابانهای کشورمان با خطهای فراوان و شیرینیپزی فراوان و زیاد و انتقال آب از اقیانوس و دریا و رشد و پیشرفت این نقاط کشورمان
جلو پر و خالی شدن استخرها را بگیرید ما خانواده چهارنفره قبض آب مان 3500 تومان است هرکسی قبضش بالاتر است بداند آب نازنین را هدر داده و به فاضلاب فرستاده
دهها ملیارد مکعب برداشت از دریاهای جنوب همانند برداشتن چند قطره از آبهای جهان است این را بفهمید آبادی کشور و رشد و پیشرفتش را فدای افکار غیر علمی و نادرست و پوچ نباید کرد ،شیرینسازی از دریاها یک کار هوشمندانه است
توسعه سواحل برای کشورمان یک کار هوشمندانه است
خدا از دست کله پوکتان مزدوران غربگدا
آب دریاها تمام ناشدنی است
برداشت دهها ملیارد متر مکعب از اقیانوس همانند برداشتن چند قطره است
نفهم تویی که بجای شیوه صحیح مصرف آب، چشم به آب دریا دوختی اونم با هزینه تصفیه سنگین !
آخه بی عرضه کی گفته آب دریا را استفاده کنی چیزی نمیشه؟!
چرا میخواهید بی عرضگی خودتونو با آب دریا و اقیانوسها حل کنید؟!