فاروق سلیمانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: پس از بارشهای زمستانی سال زراعی جاری و آبگیری تالاب قوپی باباعلی از رودخانه مهاباد در اسفند پارسال، نصف مساحت ۵۰۰ هکتاری این تالاب در اوایل بهار احیا شده بود که تابستان امسال بر اثر تبخیر و نداشتن آب بخشهای زیادی از آن هماکنون خشک شده است.
وی افزود: این تالاب با ویژگیهای طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاههای مهم پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالابهای مهم این منطقه محسوب میشود که در کنوانسیون «رامسر» نیز به ثبت رسیده است.
سلیمانی یادآور شد: تالاب قوپی باباعلی دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است و پرندگانی نظیر اردک سرسبز، حنایی، آنقوت، انواع غاز وحشی و تنجه در آن زیست میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: هم اکنون احیای این تالاب تا زمان پرواز جوجههای پرندگان آبزی و کنارآبزی که بهار امسال متولد شدهاند، نیازمند یک میلیون مترمکعب آب است که با توجه به شرایط اقلیمی و کمآبی در منطقه تامین این حقآبه کمی دور از انتظار است.
سلیمانی افزود: تالاب بینالمللی قوپیباباعلی این شهرستان پس از آبگیری و احیای دوباره آن، در بهار امسال میزبان بیش از ۲ هزار بال پرنده مهاجر و بومی بود و بسیاری از این پرندگان در این تالاب لانهسازی و جوجهآوری کردند.
وی تاکید کرد: در صورت عدم تامین حقآبه برای تالاب بینالمللی قوپیباباعلی، پرندگانی که قادر به پرواز باشند به پناهگاه حیات وحش و تالاب بینالمللی کانیبرازان که در فاصله نزدیکی قرار دارد، مهاجرت میکنند.