رضا ریاحی گفت: فعالیتهای غیر مجاز ساخت وساز به صورت پراکنده در کل کشور وجود دارد، اما مهمترین مسئله آن است که از این تخلفات با استفاده از ظرفیتهای نهادههای مختلف از جمله شهرداری جلوگیری شود.
به گفته دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران قانون شهرداری، ماده ۱۰۰، تبصره ۷ این اختیار و وظیفه را برای شهرداری برای جلوگیری از تخلفات لحاظ کرده است امادر حال حاضر شاهد آن هستیم که ساختمانهای غیر مجاز مانند خلازیر به صورت پراکنده به صورت قارچی سبز میشود که این اقدامات زمینه ساز هدر رفت سرمایهها میشود.
او میگوید: بسیاری از ساخت وساز غیر مجاز در زمان کوتاه اجرا میشود و این نوع از ساخت وسازها مسائل فنی و اصول فنی را زیر سوال میبرد چراکه این ساختمان با کیفیت و پایدار نیست و از خدمات مهندسی در آنها استفادهای نشده است.
به گفته او، در زمان حاضر افرادی در بخش تخریب ساختمان فعال هستند روی ضایعات ساختمان تمرکز کرده و بهصورت نقد هزینه آن را به مالک پرداخت میکنند. این افراد به واسطه اینکه بهاصطلاح دست به نقد هستند به "نقدعلی" معروف شدهاند. اگر کار تخریب ساختمان خلازیر به این افراد با تجربه واگذار میشود این حادثه رخ نمی داد.
ریاحی افزود: این ساختمانها ظرف مدت ۵ سال و یا کمتر خراب میشوند و بسیاری از سرمایه گذاریها هدر میرود، در حال حاضر باید سرمایه گذاریها بر روی ساختمانهای ایمن و پایدار صورت گیرد و عمر مفید ساختمانها افزایش یابد.
او گفت: نباید سرمایهها به سمت ساخت وسازهای با نگاه سوداگرانه برود و باید از روند ساخت این واحدها جلوگیری شود.