مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: در چهار ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۵۹ درصدی کانون بیماری‌های دامی در سطح استان روبرو هستیم.

دکتر امیرحسین نقی‌پور با بیان اینکه دامپزشکی در امنیت غذایی، رشد تولید و اشتغال آفرینی جامعه نقش غیرقابل انکاری دارد، اظهار کرد: مجموعه دامپزشکی و کارکنان خدوم و پرتلاش آن با هدف استقرار امنیت غذایی و تأمین سلامت دام و تأمین استاندارد‌های بهداشتی تولیدات به وظایف خود عمل می‌کند.

او افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از چهار میلیون نوبت سر دام توسط اکیپ‌های دامپزشکی استان همدان علیه بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و حیوان در سطح دامداری‌های سنتی روستایی و واحد‌های صنعتی و دام عشایر تحت پوشش واکسیناسیون آبله، شاربن، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، لمپی اسکین، تب برفکی، بروسلوز (تب مالت)، هاری و ... قرار گرفته است.

نقی‌پور با بیان اینکه در چهار ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۵۹ درصدی کانون بیماری‌های دامی روبرو هستیم، تصریح کرد: خوشبختانه با تلاش‌های شبانه روزی و اقدامات پیشگیرانه، افزایش پایش و مراقبت فعال و غیرفعال، اقدامات بهداشتی و قرنطینه، ضدعفونی بدن دام و اماکن دامی، آموزش و ترویج و مایه کوبی تمامی دام‌های عشایری و ...، ۵۹ درصد کانون‌های آلوده به بیماری کاهش داشته ایم.

او توضیح داد: در سال جاری تاکنون ۱۴ اردوی جهادی دامپزشکی در ۴۰ روستای محروم و کم برخوردار توسط اکیپ‌های بخش دولتی به صورت کاملاً رایگان صورت گرفته به طوریکه در تیرماه سال ۱۴۰۲ با همکاری سپاه انصالحسین (ع) به مدت دو شبانه روز رزمایش بزرگ و تخصصی جهاد دامپزشکی با اولویت مناطق صعب العبور عشایری و روستای محروم و کم برخوردار در چهار شهرستان ملایر، تویسرکان، همدان و کبودراهنگ در راستای تحقق شعار سال «مهار تورم، رشد تولید» انجام شد که بیش از ۱۳۲ هزار خدمت در این رزمایش صورت پذیرفت.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر از امنیت بهداشتی و غذایی خوبی در استان برخوردار هستیم، خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سالیان گذشته در سطح کشور، خوشبختانه با تلاش همکاران پرتلاش دامپزشکی در سطح استان، بیش از چهار سال است که هیچ گزارشی از وجود کانون‌های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان همدان مشاهده و گزارش نشده است.

او با اشاره به وظیفه دامپزشکی در کنترل و نظارت بهداشتی مواد خام دامی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۲۹ هزار و ۵۰۰ مورد بازدید از مراکز تولید، توزیع، عرضه و بسته بندی مواد خام دامی و کشتارگاه‌های استان صورت گرفته که در این بازرسی‌ها مقدار بیش از ۳۷ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد خام دامی غیرقابل مصرف کشف، ضبط و امحاء و از چرخه مصرف انسانی خارج شده و بیش از ۱۳۵۰ مورد تذکر، تعهد و معرفی به مراجع قضایی صورت گرفته است.

این مقام مسئول در ادامه با تشریح میزان تست سل و بروسلوز در سطح استان همدان یادآور شد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ رأس دام سنگین خونگیری انجام شده و در راستای مبارزه با سل گاوی، بیش از ۱۱ هزار و ۹۰۰ رأس دام تحت تست توبرکولین قرار گرفته است.

او افزود: در راستای مبارزه با انگل‌های خارجی بدن دام و پیشگیری از بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو و لمپی اسکین، بیش از ۳۲۰ هزار مترمربع جایگاه دام و بیش از تعداد ۱۱۰ هزار رأس بدن دام سبک و سنگین تحت پوشش سمپاشی قرار گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته در بخش سمپاشی جایگاه ۴۴ درصد و در قسمت سمپاشی بدن دام صددرصد افزایش میزان عملیات انجام شده داشتیم و با توجه به اقدامات پیشگیرانه، در حال حاضر هیچ بیماری جدی در حوزه دام در سطح استان مشاهده یا گزارش نشده است.

نقی‌پور در ادامه با تشریح اقدامات دامپزشکی در زمینه حفظ و ارتقاء بهداشت عمومی و نظارت و بازرسی بر تولید، توزیع و عرضه مواد خام دامی در شش واحد کشتارگاه صنعتی دام استان مطرح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۸۱ هزار رأس دام سبک و سنگین با بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار کیلوگرم در کشتارگاه‌های این استان ذبح و مورد نظارت شرعی و بهداشتی قرار گرفته اند که با نظارت بازرسان در کشتارگاه‌های استان، بیش از ۲۳ هزار کیلوگرم گوشت غیربهداشتی از زنجیره مصرف هم استانی‌ها خارج شده است.

منبع:ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.