جمع آور رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: ۳ هزار و ۳۰۰ دز واکسن سرخک و سرخجه به اتباع خارجی زیر پوشش این دانشگاه از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تاکنون تزریق شده است.
او افزود: اکنون بیماری سرخک در کشور افغانستان شیوع دارد لذا اتباع خارجی در سنین ۹ ماه تا ۳۰ سال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند واکسن سرخک و سرخجه را دریافت کردهاند.
جمع آور بیان کرد: همچنین در این بازه زمانی ۲ هزار و ۹۳۰ دز واکسن فلج اطفال به اتباع خارجی مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خراسان جنوبی تزریق شده است.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: ایران با واکسیناسیون منظم و مداوم اطفال در مراحل پایانی ریشه کنی بیماری فلج اطفال است.
او افزود: در کشور هم مرز با ما برخی بیماریها در حالت طغیان قرار دارد به همین دلیل اتباع خارجی ساکن در این استان و در مرزهای ورودی به کشور واکسینه میشوند.
جمعآور گفت: اتباع خارجی ساکن در خراسان جنوبی مانند بقیه هموطنان واکسینه شدهاند و واکسیناسیون بیماریهای سرخک، سرخجه و فلج اطفال در مرزهای ورودی کشور مانند قبل ادامه دارد.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه تمامی واکسنهایی که برای ایرانیان تزریق میشود براساس جدول واکسیناسیون کشور برای اتباع افغانستان نیز استفاده میشود گفت: در مبادی ورودی کشور نیز واکسنهای ام. ام. آر برای بیماریهای سرخک، سرخجه و اوریون همچنین واکسن فلج اطفال به اتباع زیر ۳۰ سال تزریق میشود.
او گفت: در دوران شیوع کرونا برخی هموطنان با ترس از ابتلا به کووید ۱۹ و عوارض واکسن کرونا، برای انجام واکسیناسیون کودکانشان مراجعه نمیکردند که با پیگیری و تلاشهای کادر بهداشتی و آموزش، این مشکل رفع شد و امروز شاهد درصد پوشش بالای واکسیناسیون در کودکان هدف هستیم.
جمع آور گفت: اکنون پوشش تمامی واکسنهای نظام واکسیناسیون کشوری در محدود دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از جمله سرخک و سرخجه بالای ۹۵ درصد است.