محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در گفتگو با شبکه زاگرس کرمانشاه گفت : ارتش و سپاه ۲ بیمارستان در منطقه مستقر خواهند کرد. اتاقهای سردی برای خدمت رسانی به افراد گرمازده در مناطق مرزی استان فراهم شده است.
وی گفت: سال گذشته مرز خسروی بازگشایی شد و امسال باتوجه به شرایط روز باید همه اقدامات سال گذشته را تقویت و اقدامات بهتری انجام دهیم. امسال حدود ۱۲ هزار متر سایهبان از ابتدای پایانه تا نقطه صفر مرزی برای جلوگیری از گرمازدگی زائران اربعین نصب خواهد شد.
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: یکی از اولین ضرورتها توجه و آسیب شناسی نسبت به تهدیدات سال گذشته است که این اتفاق از چند ماه قبل سرعت گرفت و اکنون مقدمات خوبی برای این پذیرایی بزرگ آماده شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۴۰ کیلومتر از راههای استان بهسازی شده است، گفت: هشت نقطه حادثه خیز استان هم در حال رفع نقص است که تا پایان مرداد ماه این نقاط مرتفع خواهد شد.
صحرایی اظهار کرد: قول قطعی عبور و مرور ۲۴ ساعته زائرین از این مرز را دریافت کردهایم و امیدواریم این شرایط تا پایان اربعین باقی بماند. ۲۴ ساعته شدن مرز میتواند جلوی ازدحام زائد ناشی از توقف را بگیرد.
وی یادآور شد: مذاکرات خوبی با استاندار دیاله عراق و گروه حشدالشعبی برای تامین امنیت زائرین ایرانی انجام شده است.
صحرایی تصریح کرد: سال گذشته تعداد گیتهای ایران و بخصوص طرف عراقی کم بود و هم چینش غیرفنی داشتد، با توافقاتی که با طرف عراقی شد قرار شد چینش گیتهای ورودی طرف عراقی کاملا تغییر کند و از پایان هفته آینده در سمت طرف عراقی ۹۲ گیت خروج و در سمت ما ۸۰ گیت ورودی فعال خواهد شد.
وی اضافه کرد: عرض درب ورود و خروج مرز برای تسهیل عبور و مرور سه برابر شده و ظرفیت پارکینگها هم به ۵۵ هزار خودرو رسیده و تلاش ما این است که این ظرفیت بازهم افزایش پیدا کند.
استاندار کرمانشاه گفت: برای تسهیل صادرات کالا در صورت نیاز بار مرز خسروی را به مرز سومار و پرویزخان انتقال میدهیم. برای این اتفاق بهسازی مسیرهای مواصلاتی مرز سومار در دستور کار قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: نکته مهم در تجربه سال گذشته که امسال باید به صورت جدی ارتقا پیدا کند بحث حمل و نقل است. تقویت حمل و نقل از خسروی تا نقطه صفر مرزی قسمتی از تلاش همکاران است که انشالله امسال خدمت رسانی خوبی صورت خواهد گرفت. گفتگوهایی با شرکتهای حمل و نقل عراقی انجام شده که وسایل مورد نیاز برای انتقال زایرین از نقطه صفر مرزی به مقاصد داخل عراق فراهم شود.
صحرایی افزود: حدود ۱۷ شهر استان در مسیر تردد زائران اربعین است. تلاش ما این است که باتوجه به فرصتها و ظرفیتهای ملی که وجود دارد کمک به این شهرها جدی گرفته شود.
وی گفت: نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداریها کمک شده است که باید صرف اقداماتی برای ایام اربعین شود که این اقدامات برای افزایش کیفیت خدمات رسانی خود شهرداریها نیز قابل استفاده است.
استاندار کرمانشاه افزود: بودجهای که برای استان در قبال این مهمانپذیری دریافت میکنیم بیش از هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که قسمت بزرگی از آن صرف زیرساختهای استان میشود .