مدیر جدید مرکز حافظ‌شناسی، موضوع اعلامی یادروز حافظ ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

سعید حسام‌پور با بیان این مقدمه که بیش از ربع قرن از تأسیس مرکز حافظ‌شناسی می‌گذرد و در طول این مدت تلاش شده تا درخشش و بالندگی این مرکز در سطح ملی و بین‌المللی، متناسب با نام و آوازه‌ی حافظ بزرگ باشد، گفت: در همه‌ی این سال‌ها، آقای دکتر کاووس حسن‌لی در جایگاه مدیر مرکز حافظ‌شناسی با جان‌فشانی، پایمردی و اندیشه‌ی بلند و ژرف‌نگر خویش به همراه دیگر اعضای مرکز، نام و اعتباری ویژه برای این مرکز علمی و پژوهشی رقم زد و از آن درختی تناور ساخت که پاسداشت و مراقبت از آن وظیفه‌ی همه‌ی فرهنگ‌دوستان و فرهیختگان است.

او گفت: اعضای شورای علمی مرکز حافظ‌شناسی با قدردانی ویژه از سال‌ها خدمت شایسته، دلسوزانه و بی‌دریغ آقای دکتر حسن‌لی، تداوم فعالیت‌های مرکز را وظیفه‌ی خود می‌داند و برای پیمودن این مسیر خود را بی‌نیاز از حمایت، دانش و تجربه‌ی فراوان ایشان نمی‌داند.

حسام‌پور خبر داد: با توجه به سفر آقای دکتر حسن‌لی به خارج از کشور و تأکیدِ ایشان به واگذاری مدیریت مرکز به همکاران دیگر، شورای علمی و هیأت مدیره‌ی مرکز حافظ‌شناسی به اتفاق آرا، اینجانب را به‌عنوان مدیر این مرکز برگزید.

دبیر علمی یادروز حافظ گفت: مرکز حافظ‌شناسی هرسال موضوعی را به‌عنوان موضوع علمی یادروز حافظ اعلام کرده و حافظ‌پژوهان را برای تحقیق و گفتگو درباره‌ی آن موضوع فراخوانده است. 

مدیر مرکز حافظ‌شناسی اعلام کرد: به‌دلیل برگزارنشدن مراسم علمی یادروز حافظ در مهر ۱۴۰۱، مرکز حافظ‌شناسی تصمیم گرفت همان موضوع علمی سال گذشته را برای یادروز حافظ در سال ۱۴۰۲ تجدید کند. 

او افزود: این مرکز، پژوهشگران، حافظ‌پژوهان و همه‌ی علاقه‌مندان را به توجه و تمرکز بر موضوع «حافظ و نیاز امروز بشر» (نسبت شعر حافظ با نیاز‌های امروز انسان) فرامی‌خواند تا در یادروز حافظ از یافته‌های علمی و پژوهشی خود برای مخاطبان سخن بگویند.

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز در ادامه پیرامون موضوع محوری یادروز حافظ توضیح داد: بی‌تردید بشر در دوران معاصر با رشد و تحول علمی پرسرعتی روبه‌رو شده که هر لحظه‌اش چهره‌ای دیگرگون به خود می‌گیرد و زیست‌جهان دیروز و امروزش تفاوت‌هایی بنیادین پیدا کرده‌اند؛ برای ارتباط باید با شیوه، نگاه و زبانی متفاوت درنگریست تا راه تعامل و گفتگو بسته نماند. 

او ادامه داد: جامعه‌ی پویا و توانمند پیوسته نیاز فراوانی به بازنگری و بازبینی خود دارد و شکل‌گیری مفاهیمی مانند کشمکش میان نسل‌ها و جدال سنت و مدرنیته و .. نشانگر اهمیت و ضرورت به رسمیت‌شناختن دنیای تازه و درک دقیق و همه‌جانبه‌تر آن است. 

حسام‌پور گفت: با توجه به مطالب پیش‌گفته، ما با این پرسش بنیادین روبه‌رو هستیم که انسان امروز با زیست‌جهانی دیگرگون چه نسبتی با شعر دیروز حافظ دارد؟ آیا شعر حافظ همچنان می‌تواند راهگشای مشکلات جامعه‌ی امروز باشد؟ چگونه و تا کجا؟ چگونه می‌توان از ظرفیت‌ها و گنجینه‌های ژرف شعر حافظ برای گفتگو با انسان امروز بهره گرفت؟ چرا با وجود گذشت قرن‌های زیاد اندیشمندان و مردم عادی هم‌چنان به حافظ عشق می‌ورزند و آثار و پژوهش‌های مرتبط با حافظ پایانی ندارد؟ 

دبیرعلمی یادروز حافظ اظهار کرد: «نسبت شعر حافظ با نیاز‌های امروز»، موضوعی است که برای یادروز حافظ امسال در نظر گرفته شده است و مرکز حافظ‌شناسی با احترام و فروتنی همه‌ی اندیشمندان را برای پاسخ‌گفتن به آن فرا می‌خواند.

او اعلام کرد: مرکز حافظ‌شناسی مانند سال‌های پیشین از همه‌ی هنرمندان، اندیشه‌وران، حافظ‌پژوهان و پژوهشگران (در همه‎‌ی رشته‌ها) دعوت می‌کند تا چنانچه سخنی تازه در قلمرو موضوع اعلام‌شده برای ارائه در مراسم علمی یادروز حافظ در مهرماه ۱۴۰۲ دارند، مطالب خود را حداکثر تا نیمه‌ی شهریورماه ۱۴۰۲، در قالب مقاله، به‌نشانی الکترونیکی مرکز حافظ‌شناسی hafezstudies.center@gmail.com ارسال کنند.

گفتنی‌ست، دکتر سعید حسام‌پور، استاد تمام زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز است که پیش از این نیز در جایگاه مدرس و عضو شورای پژوهشی مرکز حافظ‌شناسی با این مرکز همکاری داشته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار