درنای بلژیکی تا ۲ ماه و نیم آینده که درنای سیبری به مازندران مهاجرت می‌کند در تالاب اجاکله می‌ماند.

کوروس ربیعی رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیط زیست مازندران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه وضعیت جسمی و تغذیه درنای بلژیکی بر اساس رصد‌های روزانه کارشناسان محیط زیست در تالاب اجاکله مناسب است، گفت: با نصب دستگاه دمنده هوا و مه پاش در محل نگهداری این درنا شرایط محیطی برای زیست درنای بلژیکی در این تالاب فراهم شده است.

او افزود: وضعیت جسمی درنای بلژیکی از زمان انتقال آن به تالاب اجاکله، به صورت شبانه روزی کنترل و به مرکز تکثیر درنا‌ها در بلژیک که این پرنده از آنجا به ایران منتقل شده است اعلام می‌شود.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران ادامه داد: با توجه به احتمال خطراتی که برای انتقال درنای بلژیکی به محیط دیگری غیر از تالاب اجاکله وجود داشت تصمیم گرفته شد با اتخاذ تدابیری مانند نصب دستگاه مه پاش شرایط برای زیست مناسب این پرنده در همین تالاب مهیا شود.

ربیعی با بیان اینکه پیش بینی می‌شود تک درنای سیبری نیز تا ۲ ماه و نیم دیگر به ایران مهاجرت کند، گفت: بعد از حضور درنای سیبری در تالاب فریدونکنار، درنای بلژیکی نیز از اجاکله به این تالاب منتقل خواهد شد.

درنا‌های سیبری به سه جمعیت شرقی، غربی و مرکزی تقسیم می‌شوند که جمعیت مرکزی آن که به هند مهاجرت می‌کردند منقرض شدند، جمعیت شرقی آن شامل حدود سه هزار درنا است که همچنان به چین مهاجرت می‌کنند و جمعیت غربی نیز به ایران می‌آمدند.

جمعیت گله غربی درنا‌های سفید سیبری در سال ۱۹۳۰ بیش از ۲۰۰ قطعه برآورد شده بود که به دلایلی تعداد آن‌ها در سال ۱۳۸۵ به دو قطعه درنای امید و آرزو کاهش یافت و با مرگ آرزو، "امید" آخرین بازمانده جمعیت غربی درنا‌های سفید سیبری شد و در این سال‌ها به تنهایی به ایران مهاجرت می‌کند.

سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ این کریدور پروازی ۶ بهمن پارسال یک قطعه درنا را از بلژیک وارد کشور کرد و این پرنده ۳۴ روز در تالاب فریدونکنار در کنار درنای امید زندگی کرد.

درنا‌های امید و رویا ۱۴ اسفند پارسال مهاجرت خود را از مازندران به سیبری آغاز کردند اما درنای بلژیکی به دلیل ناتوانی نتوانست امید را تا انتها همراهی کند و پس از طی کردن ۱۵۰ کیلومتر در عباس آباد از ادامه سفر منصرف شد و در شالیزار‌های منطقه فرود آمد و از آن زمان تاکنون در سازه‌ای در تالاب اجاکله نگهداری می‌شود.

مهاجرت‌های پرندگان داخلی است
او در خصوص انتشار تصاویری از حضور پرندگان مهاجر مانند خوتکا در فضای مجازی با اعلام آغاز مهاجرت پرندگان به مازندران نیز گفت: این مهاجرت‌ها از داخل کشور انجام می‌شود و مهاجرت پرندگان از نیمکره شمالی به مازندران هنوز آغاز نشده است.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با بیان اینکه پرندگان مهاجر همیشه در حال جابجایی در کشور هستند، افزود: در تیرماه و مرداد ماه چنانچه کاهش دما اتفاق بیفتد برخی برخی گونه‌های پرندگان برای جستجوی غذا در مناطق مختلف کشور جابجا می‌شوند و احتمال دارد از مناطق شمال غربی به مازندران نیز بیایند، ولی این به معنای مهاجرت پرندگان زمستان گذران نیست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
در تالابهای اب شیرین باید؛ گاودریایی ، اب های شیرین امازون را رها کنیم چون مدفوعش باعث رشدونمو نزدیک سه هزار موجود در ابهای شیرین می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
در تالاب ها و هور های ایران و حتی عراق باید " نی بامبو هندی" کاشت که طولش تا ۴۰ متر می رسد و اب را تصفیه می کند و در خودش نگه می دارد و قابل خوردن برای احشام و انسان هاست و در صنعت کاغذسازی و صنایع دستی کاربرد دارد/ در شرق اسیا مستند های فراوانی در مورد فواید نی بامبو ساخته اند کافیست یکی از انها را تماشا کنید