عباس رضائیانزاده با اشاره به اهمیت مصرف آهن و ویتامین D برای سلامتی، گفت: در این برنامه، یک میلیون و ۳۳۸ هزار و ۵۶۸ عدد مکمل آهن بین دانش آموزان دختر و ۲ میلیون و ۶۴۱ هزار و ۲۴ عدد مکمل ویتامین D نیز بین دانش آموزان دختر و پسر متوسطه اول و دوم در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز توزیع شد.
او با بیان اینکه کمبود ویتامین D در سراسر جهان از شیوع بالایی برخوردار است، افزود: مقادیر کافی ویتامین D در گردش خون برای حفظ سلامت استخوانها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی، عضلات و دیگر موارد مربوط به سلامت بدن در تمام سنین و نژادها ضروری است و کمبود آن میتواند به خطر بروز بیماریهایی مانند سرطان، دیابت نوع یک، استئوپروز و اختلالات خود ایمنی منجر شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: شیوع کم خونی فقر آهن در دختران، بالاترین میزان شیوع کمبود آهن در بین گروههای سنی مختلف را شامل میشود و کمبود آهن در این دوران، کاهش توان ذهنی و قدرت یادگیری، افت تحصیلی و خستگی زودرس، ضعف و بیحالی، افزایش ابتلا به بیماریها، افزایش مرگ و میر مادران باردار و تولد نوزادان کم وزن و نارس را به همراه دارد.
رضاییانزاده ادامه داد: در راستای ارتقاء سطح سلامت نوجوانان و نقش مکمل یاری با آهن و ویتامین D در دستیابی به این مهم، برنامه مکمل یاری با آهن و یتامین D در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ نیز به همت گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در تمام مدارس دخترانه و پسرانه متوسطه اول و دوم اجرا شد.
او گفت: برای افزایش کیفیت اجرای برنامه، ۸۵ و پنج دهم درصد موارد مربوط به توزیع مکمل ویتامین D و ۸۶ و ۴ دهم درصد موارد مربوط به توزیع مکمل آهن بین دانش آموزان برای نخستین بار در سطح کشور، در سامانه الکترونیکی «سیب» ثبت شد که این اقدام گامی مهم در اجرای موفق این برنامه بود.