خانم مابل نگاندو معاون اجرایی سازمان یونیسف در این نشست از اعلام آمادگی این سازمان جهت همکاری در پروژه سلامت نوزادان در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: سازمان یونیسف آمادگی لازم جهت همکاری در بازه زمانی ۵ ساله جهت بهبود شاخص‌های سلامت نوزادان و کودکان در استان سیستان و بلوچستان را دارد.

نشست کارشناس نظارت تیم بهداشت سازمان یونیسف و معاونین و مدیران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شامگاه سه شنبه در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار و درخصوص همکاری‌های مشترک در راستای پروژه‌های سلامت نوزادان و کودکان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در امور بین‌الملل نیز در این جلسه با اشاره به نقش خدمات مامایی در سلامت زنان و نوزادان گفت: مراقبت‌هایی که توسط ماما انجام می‌شود، تضمین کننده حمایت و سلامت مادران و نوزادان است

دکتر سیدمهدی طباطبایی با اشاره به شاخص‌های بهداشت و درمان در سال‌های گذشته گفت: دستاورد‌های خدمات حوزه بهداشت و درمان استان در سال‌های گذشته بسیار خیره کننده بوده است

وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۰ با بررسی زایمان‌های انجام شده در حاشیه شهر زاهدان، تقریبا ۷۰ درصد زایمان‌های انجام شده غیربهداشتی بود، اما خوشبختانه با ساخت بیمارستان ها، توسعه بخش‌های زنان و زایمان، بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان، ساخت تسهیلات زایمانی، توسعه نیروی انسانی از جمله دانش آموختگان مامایی و.. در سال ۱۳۹۵ این رقم به ۹ درصد رسیده است.

به گفته دکتر طباطبایی هم اکنون ۱۵ واحد تسهیلات زایمانی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان فعال است که ۴ واحد تسهیلات زایمانی در حاشیه شهر زاهدان به ارائه خدمات مشغول هستند، در این مراکز انجام زایمان بهداشتی، انجام مراقبت‌های دوران بارداری، حین بارداری و پس از زایمان، انجام مراقبت اولیه نوزادان، مشاوره پیش از بارداری، بارداری، تنظیم خانواده، معاینه زنان و.. صورت می‌گیرد.

وی همچنین بر لزوم توسعه kmc در استان تاکید نمود و گفت: مراقبت آغوشی پدر، مادر و نوزاد قطعا باعث می‌شود نوزادان و فرزندان سالم تری داشته باشیم.

وی در این نشست بر لزوم توسعه آموزش نیروها، تامین آمبولانس جهت تسهیلات زایمانی و مراکز بهداشتی، تامین تجهیزات زنجیره سرد برای نگهداری واکسن، تامین خودروی حمل واکسن تاکید نمود.

فوق تخصص نوزادان نیز در این نشست با بیان اینکه سیستان و بلوچستان در کنترل مرگ ومیر نوزادان موفق بوده است، گفت: سیستان و بلوچستان با انجام برخی مداخلات، توانسته است پیشرو در کاهش مرگ و میر نوزادان در سطح کشور باشد.

دکتر محمد حیدر زاده ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ توانسته ایم میزان مرگ و میر نوزادان را یک درصد کاهش دهیم و رتبه دوم میزان مرگ و میر را در سطح کشور داشته باشیم.

وی با بیان اینکه۵۰ درصد مرگ نوزادان کشور در ۲۴ ساعت اول تولد اتفاق می‌افتد، گفت: بایستی با برنامه ریزی بیشتر و برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه‌های کمک به نوزاد، بهبود کیفیت و مراقبت‌های تنفسی، ساخت مراکز تسهیلات زایمانی، انتقال نوزادان نیازمند به خدمات تخصصی به بیمارستان توسط تیم تخصصی، این میزان را به حداقل ممکن برسانیم.

وی افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر سازمان یونیسف حمایت‌های خوبی و نگاه ویژه‌ای به استان سیستان و بلوچستان داشته است که شایسته تقدیر است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این نشست با بیان اینکه شاخص‌های دانشگاه علوم پزشکی در تمامی محور‌ها رو به توسعه است گفت: تلاش دانشگاه در راستای توسعه زیرساخت ها، تامین نیروی انسانی متخصص و زبده بوده است.

دکتر علی خواجه گفت: تولد نوزاد سالم در گرو حفظ و بقاء سلامتی مادر و جنین و یک حاملگی سالم و بدون خطر و در انتها یک زایمان کاملا ایمن است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با ساخت و توسعه زایشگاه‌ها در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه، حضور متخصصین زنان و زایمان، توسعه تخت‌های مراقبت‌های ویژه نوزادان شاهد کاهش میزان مرگ نوزادان هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.