سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: تاکنون حدود ۷۵ آیین عاشورایی این استان به ثبت ملی رسیده است.

سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: تاکنون حدود ۷۵ آیین عاشورایی این استان به ثبت ملی رسیده و مستندنگاری پرونده ثبت تعداد دیگری از آیین‌ها نیز در دست اقدام است.

شهرام امیری افزود: استان اصفهان از نظر تعداد آیین‌های عاشورایی ثبت ملی شده در سطح کشور دارای بیشترین عملکرد است.

او گفت: از بیش از ۲۰۰ آیین و آداب و رسوم استان که در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده، حدود یک سوم از آن‌ها مربوط به عزاداری امام حسین (ع) و ماه مُحرم است.

امیری  با اشاره به اینکه این آیین‌ها از شهرستان‌های مختلف استان اصفهان به ثبت ملی رسیده است، اظهار داشت: آیین‌های عاشورایی ثبت شده، مُتنوع و شامل انواع سوگواری، برگزاری دسته‌های عزاداری، نخل‌برداری، تعزیه، سقایی و پخت غذای نذری است.

سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان خاطرنشان کرد: در پنج سال گذشته فعالیت و پیگیری‌های زیادی برای ثبت ملی میراث ناملموس استان بویژه آیین‌های عاشورایی آن انجام شده است.

او با اشاره به ثبت ملی چهار آیین ماه مُحرم استان از سال گذشته تاکنون گفت: این آیین‌ها شامل نخل گردانی حسینیه محله سرشک باغشهر تاریخی نطنز، ذوالجناح گردانی شهر بادرود، مرثیه‌خوانی برای امام حسین (ع) به سبک بحر طویل و مرثیه‌خوانی در سوگ شهادت امام حسین (ع) بر اساس اشعار محتشم کاشانی است.

امیری تاکید کرد: این استان از ظرفیت زیادی در گردشگری مذهبی و آیینی در طول سال بویژه ماه‌های مُحرم و صفر برخوردار است و هر سال تعداد زیادی گردشگر برای شرکت در آیین‌های مختلف به این خطه سفر می‌کنند.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.