علیرضا اجرایی مدیرگروه بهداشت محیط استان کرمانشاه با اشاره به افزایش توزیع نذورات در روزهای تاسوعا و عاشورا گفت : اولین نکته مهم در توزیع نذری استفاده از مواد اولیه سالم است، بنابراین توصیه میشود افراد اقلام مورد نیاز نذری از جمله شکر، برنج، مرغ و ... را حتما از مراکز معتبر تهیه کنند.
وی افزود: تهیه و پخت و پز نذری هم از اهمیت بسیاری برخوردار است و توصیه میشود افراد حتما پیش از اقدام به پخت نذری دستها را با دقت با آب و صابون و یا مواد شوینده دیگر شسته و بهداشت ظروف را هم در نظر بگیرند.
اجرایی گفت: پخت نذری هم باید در مکان مناسب و بهداشتی صورت گیرد.
مدیرگروه بهداشت محیط استان کرمانشاه با تاکید بر استفاده از ظروف خانگی هنگام توزیع نذری گفت: در سطح محلات توصیه بر این است که هنگام توزیع نذری از ظروف خانگی استفاده شود و افرادی هم که قصد گرفتن نذری دارند توصیه میشود که ظروف خود را همراه داشته و نذری را در این ظروف تحویل بگیرند.
اجرایی گفت: در جایی مانند موکبها که امکان استفاده از ظروف خانگی نیست و حجم زیادی از ظروف نیاز است، توصیه بر استفاده از ظروف یکبار مصرف استاندارد است، ظروفی که از فروشگاههای معتبر تهیه و دارای تاریخ تولید و انقضا و سیب سلامت هستند.
وی افزود: توصیه وزارت بهداشت استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی است ظروفی که به راحتی درطبیعت تجزیه شده و از آسیب به طبیعت هم جلوگیری میکنند.
اجرایی نسبت به استفاده از ظروف یکبار مصرف "شفاف" هشدار داد و افزود: این ظروف نهایتا فقط برای سرو نذورات سرد مانند شربت باید استفاده شود و به هیچ عنوان استفاده از آن برای نذورات گرمی مانند چای و آش و ... توصیه نمیشود.
وی افزود: با ریختن غذا و نوشیدنی گرم در این ظروف، لایه نازک این ظروف بر اثر حرارت تجزیه شده و وارد محتوای داخل ظرف میشود که بسیار سرطان زاست، بنابراین نباید تحت هیچ شرایط از این ظروف برای نذورات گرم استفاده شود.
مدیرگروه بهداشت محیط استان کرمانشاه با اشاره به افزایش استفاده از یخ با توجه به گرمی هوا گفت: توصیه میشود افراد قبل از استفاده از قالبهای یخ آنها را به دقت شست و شو دهند و از شست و شوی سرسری آنها اجتناب کنند چرا که سطح یخ میتواند آلودگیهای بسیاری داشته باشد.
این مسئول بر حفظ بهداشت محیط هنگام توزیع نذورات هم تاکید کرد و افزود: از موکبها و محلهای توزیع نذورات میخواهیم که حتما یک سطل بزرگ جهت جمع آوری زبالهها در محل قرار دهند تا از پراکنده شدن زبالهها و ظروف یکبار مصرف در اطراف جلوگیری شود و چهره شهر پاکیزه بماند.
وی از موکبها خواست تا برای ذبح دام جلوی دسته جات عزاداری، دامها را از مراکز معتبر تهیه کرده و پس از ذبح، محل آن را از خونابهها پاکسازی کنند .