معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی به کشاورزان توصیه کرد برای حفظ مواد مغذی و فعال نگه داشتن میکروب‌های داخل خاک بقایای کاه و کلش را آتش نزنند.

حمید نامور  گفت: ازنظر علمی اهمیت حفظ بقایای گیاهی در مزارع گندم و کشت پاییزه اثبات شده است و حفظ حدود ۳۰ درصد بقایای گیاهی نقش موثری در فعال نگه داشتن میکروب‌های داخل خاک افزایش بهره وری و افزایش ذخیره آب بویژه در دیم زار‌ها دارد.

وی افزود: اگرچه سوزاندن کاه و کلش در مزارع از قدیم مرسوم بوده و سالهاست که کاه و کلش را می‌سوزاند برخی به غلط تصور می‌کنند که این اقدام نیاز کمتری به استفاده از سموم را فراهم می‌کند، اما آنچه که امروز بصورت علمی اثبات شده است نابودی اکوسیستم و ویرانی ساختمان خاک است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی است که از مجموع این میزان ۱۰۹ هزار و ۴۴۶ هکتار اراضی زراعی آبی و ۱۴۴ هزار و ۵۵۶ هکتار اراضی دیم است.

برچسب ها: آتش سوزی ، کاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.