دکتر محمدی اظهار داشت: هر کالایی که مصارف مستقیم انسانی دارد اعم از دارو، مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، مکملها و تجهیزات پزشکی از زمره کالاهای سلامت محور عنوان میشود.
وی بیشترین سهم قاچاق کالای سلامت محور را مربوط به اقلام آرایشی و بهداشتی دانست و افزود: متاسفانه قاچاق این اقلام، سالانه جان افراد بسیاری را تهدید میکند.
دکتر محمدی اضافه کرد: تمامی محصولات سلامت محور اعم از غذایی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی که در داخل کشور تولید شده اند باید شماره پروانه بهداشتی ساخت و سیب سلامت و کالاهای وارداتی باید حتما برچسب اصالت داشته باشند.
بیشتر بخوانید
وی در تشریح عملکرد سه ماهه نخست امسال گفت: در این مدت از ۱۶۱ داروخانه استان بازدید شد که دو مورد تخلف گزارش و در کمیسیون ماده ۱۱ پیگیری شد.
دکتر محمدی ادامه داد: از ابتدای امسال با بازدید از ۷۷ آرایشگاه زنانه، ۲۲ قلم لوازم ارایشی غیرمجاز کشف و ضبط گردید.
وی از اجرای بازدیدهای مشترک با سازمان صنعت، معدن تجارت و تعزیرات حکومتی استان خبر داد و گفت: در سه ماهه نخست امسال ۳۱ مورد بازدید از اصناف عرضه کننده بازدید و ۱۲ قلم اجناس غیرقابل مصرف جمع آوری گردید.
دکتر محمدی ادامه داد: با بازدید از ۱۴ عطاری، ۸ مورد تخلف ثبت شد.
وی افزود: در مجموع دو مورد از تخلفهای گزارش شده در زمینه کالاهای سلامت محور پس از تشکیل پرونده، به مراجع قضایی ارجاع گردید.
دکتر محمدی گفت: از ابتدای امسال ۳۴ مورد نمونه برداری از کالاهای سلامت محور انجام شد و ۳۲ دوره آموزشی پیرامون مقابله با قاچاق کالا برای اقشار مختلف مردم برگزار شد.
وی از تشدید بازدیدها و نظارتها خبر داد و گفت: قاچاق کالاهای سلامت محور علاوه بر زیان اقتصادی بر سلامت و جان افراد آسیب میرساند از این رو مبارزه با قاچاق کالا از اهمیت بالای برخوردار است.
وی یادآور شد: با اجرای طرح دارو یار در دولت سیزدهم از قاچاق معکوس دارو نیز جلوگیری شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از مردم خواست: اقلام مورد نیاز خود را از مراکز مجاز خریداری و از برچسب سلامت محصولات اطمینان حاصل نمایند.