آئین سنتی اذن عزا که همه ساله به نشانه اعلام آغاز ماه محرم و شروع ویژه برنامه های عزاداری ایام شهادت امام حسین (ع)، برگزار می شود، در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
این مراسم ساعتی پیش با ابتهال خوانی و شعرخوانی ذاکران اهل بیت (ع) آغاز شد و با سخنرانی حجت الاسلام احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی ادامه پیدا کرد.
تعویض پوش ضریح مطهر، پرچم گنبد منور حضرت رضا (ع) و اهداء پرچم به هیئات مذهبی با حضور خادمان بارگاه قدسی رضوی در رواق امام خمینی (ره) از جمله برنامه های این آئین سنتی بود.
تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم گفت: اشک بر سیدالشهدا (ع) نه از روی احساس بلکه بر اساس منطقی است که ثابت می کند همه خوبی ها، پاکی ها و مظاهر برجسته دین در ظهر عاشورا ذبح شد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی افزود: استمرار این تفکر باطل امروز نیز وجود دارد و ادامه همان جاهلیت و ظلمت، قرآن را به آتش می کشد و ادعای آزادی می کند.
وی تأکید کرد: همانطور که جاهلیت آن روز از پیامبر (ص) و اسلام نفرت داشتند، جاهلیت امروز نیز از این نهضت بیدارگر بیزار هستند و اینجاست که باید مراسمات عزاداری در اوج جلال و شکوه برگزار شود و فراتر از مرثیه سرایی، تببین تاریخ صورت بگیرد تا همه بدانند حسین ابن علی (ع) غریبانه به شهادت رسید، زیرا تبلیغات سنگین بنی امیه به قدری ذهنها را شستشو داده بود که با سکوت خواص، باعث شد کسانی که به کربلا می آمدند و بر اباعبدالله (ع) شمشیر می کشیدند، وضو بگیرند و قصد قربت کنند.
در انتهای این مراسم، نمایندگان هیئات مذهبی از ایران و سایر کشورهای اسلامی با حضور در مقابل جایگاه، پرچمهای سیاه عزاداری را از دست تولیت آستان قدس رضوی دریافت کردند تا مراسمات عزاداری در اقصی نقاط کشور و جهان اسلام، بهصورت رسمی آغاز شود
اذن عزا، لبیک به ندای «هَل مِن ناصِرٍ یَنصُرُنی»
حجتالاسلام والمسلمین مروی با اشاره به برگزاری آیین سنتی اذن عزا گفت: زائران محترم، خادمان عزیز و نمایندگان هیئات مذهبی از ایران و سایر کشورهای اسلامی در این مراسم حضور پیدا میکنند تا در یک نگاه عمقی اعلام کنند که این برنامهها نه صرفاً یک مراسم سنتی بلکه نشانه وفاداری، ایمان و تجدید بیعت با راه نورانی اباعبدالله (ع) و پاسخی به ندای «هَل مِن ناصِرٍ یَنصُرُنی» است.
وی ابراز کرد: امروز ما اینجا جمع شده ایم تا بگوییم ما نیز حاضریم در راه احیای دین خدا و سنت رسول پاکش، از مال و جان و خانواده خود دست بکشیم و فداکاری کنیم. بنابراین، چنین تجدیدبیعتی است که اذن می خواهد؛ همان طور که جناب حر ابن یزید ریاحی، حضرت علی اکبر (ص)، قمر بنی هاشم و همه شهدای کربلا نیز پیش از ورود به میدان از حضرت سیدالشهدا (ع) اذن می خواستند و از این به بعد هم این سنت برپا خواهد بود.