رئیس اداره ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: آمار رزمندگان ایلام در دوران دفاع مقدس به ۴۰ هزار نفر می رسد که شامل ۳۰ درصد جمعیت استان است.

سردار ابوالقاسم شریفی رئیس اداره ایثارگران ستادکل نیرو‌های مسلح امروز در همایش ایثارگران بی‌ادعا در سالن اجتماعات فنی و حرفه‌ای ایلام گفت: در طول دوران دفاع مقدس جمعاً ۵ میلیون رزمنده داشتیم و اگر جمعیت کشور را دست بالا ۴۰ میلیون نفر بگیریم، یعنی حدود ۱۵درصد مردم کشورمان در جنگ حضور داشته‌اند.

رئیس اداره ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح بیان کرد: آمار رزمندگان ایلام در دوران دفاع مقدس به ۴۰ هزار نفر بالغ می‌شود که بنا به آمار جمعیت استان در آن زمان، شامل ۳۰ درصد جمعیت مردان استان است یعنی در این دوران از هر ۳ مرد ایلامی یکی در جنگ حضور داشته است.

 وی با بیان اینکه با شروع جنگ، عشایر ایلامی به صورت خودجوش و قبل از ورود استان‌های دیگر، به دفاع از مرز‌ها پرداخته و از دهلران در مرز استان خوزستان تا سومار در مرز استان کرمانشاه به طول ۴۵۰ کیلومتر دفاع کردند، افزود: یکی از دلایل حجم زیاد پرونده‌های ایثارگری استان ایلام به همین علت است و ما وظیفه خودمان می‌دانیم به صورت خاص به این استان رسیدگی کنیم و پیگیری‌های فرمانده سپاه امیرالمؤمنین  استان در ۲ سال گذشته نیز باعث رشد ۲۰۰درصدی میزان رسیدگی به پرونده ایثارگران شده است.

 سردار شریفی تکریم رزمندگان را با توجه به تأکیدات فرمانده کل سپاه پاسداران، از برنامه‌های محوری سپاه پاسداران ذکر کرد و گفت: باید به‌گونه‌ای باشد که رزمنده ما احساس کند اگر ما یک روز به او نیاز داشتیم و ۷ یا ۸ سال کشاورزی، درس، کار و درآمد خود را رها کرده و عازم جبهه شد و کشور را نجات داد، امروز ما به او کمک می‌کنیم و مشکلاتش را حل می‌کنیم.

 وی با بیان اینکه متأسفانه در قوانین موضوعی ایثارگران، ارائه خدمات درصدمحور شده است و این هم بنیاد شهید و هم جامعه هدف را آزار می‌دهد و هم موجب نوعی بی‌عدالتی شده است، اظهار کرد: با وضعیت موجود اگر رزمنده‌ای حتی ۵ روز به خط مقدم اعزام شده و مجروح می‌شد و سپس از خط خارج می‌شد از همه امتیازات بهره‌مند می‌شد؛ ولی اگر رزمنده‌ای ۷۰ ماه در جبهه حضور داشت و بار‌ها در معرض موج انفجار و شیمیایی قرار می‌گرفت و به علت نقصان مدارک قادر به اثبات نبود، تا قبل از سال ۹۵ فقط از ۲ امتیاز معافیت یک فرزند و سهمیه کنکور برای خودش می‌توانست استفاده کند و این ظلمی در حق رزمندگان بود.

 سردار شریفی ادامه داد: تا رزمنده نباشد، کسی شهید، جانباز و آزاده نمی‌شود، در دوران گذشته کم یا بیش به شاخ و برگ‌ها خوب رسیده‌ایم، اما اصل و ریشه درخت در حال از بین رفتن و خشک شدن بود و سبب هجوم افراد رزمنده به سمت بنیاد شهید شد، به‌گونه‌ای که در سال ۷۲ تعداد کل جانبازان کشور ۹۸ هزار نفر بود، ولی امروز این عدد به ۷۳۰ هزار نفر رسیده است.

 رئیس اداره ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح افزایش این آمار را نشانگر کوتاهی مسئولین دانست که باید در قوانین و مقررات، امتیاز را به اصل جهاد و به مجاهد فی‌سبیل‌الله می‌دادند حتی اگر چند ماه در جبهه حضور داشت و افزود: با تجربه‌هایی که در حوزه خدمت به ایثارگران به دست آمد و با پیگیری‌های انجام شده سند راهبردی خدمات‌رسانی به رزمندگان به تصویب رسید و در قالب ۵۱ سیاست آن در تلاش هستیم، اگر امروز قریب به ۱۷ خدمت اساسی به جانباز ۵درصد ارائه می‌شود، همین تعداد خدمت به رزمنده بالای شش ماه هم ارائه شود.

 وی بیان کرد: طبق تفاهم صورت گرفته با وزارت راه و شهرسازی، زمین، مجوز‌ها و وام ۴۵۰ میلیون تومانی مسکن را وزارت راه و شهرسازی برای ۵۰ هزار رزمنده فاقد مسکن تأمین می‌کند و به دستور فرمانده کل سپاه پاسداران توسط قرارگاه امام حسن مجتبی ساخته خواهند شد که اسامی واجدین شرایط مشخص شده و سهم استان ایلام نیز حدوداً ۴۰درصد جامعه حقوق‌بگیران ایثارگر را شامل می‌شود و این افراد باید با مراجعه به سایت وزارت راه و شهرسازی در صندوق ۲ ثبت‌نام کنند و خبر خوب برای رزمندگانی که در دهک‌های ۶ و پایین‌تر هستند این است که منازل آن‌ها صددرصد رایگان ساخته می‌شود.

 سردار شریفی افزود: رزمندگان فاقد مسکن دهک شش و پایین‌تر نیاز به هیچ آورده‌ای برای ساخت مسکن خود ندارند و در ششمین جلسه شورای‌عالی مسکن کشور مصوب شد که دولت برای این افراد ۵۰۰ میلیون تومان وام بلاعوض بابت خرید مصالح ساختمانی به قرارگاه امام حسن مجتبی  پرداخت کند که ابلاغ هم شده و این فرصتی برای خانه‌دار شده ایثارگران فاقد مسکن است.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین الله‌نور کریمی‌تبار، نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام نیز در این همایش با انتقاد از اطلاق عنوان مُعصِر به رزمندگانی که مستمری دریافت می‌کنند، گفت: برای رزمندگان چه کرده‌ایم؟ آیا دینمان را به آن‌ها ادا کرده‌ایم؟ برخی سخت‌گیری‌ها در خصوص پرونده این عزیزان به‌دور از انصاف است. حداقل به جای واژه مُعصِر از عنوان هدیه ایثار استفاده کنید. این‌ها همان مردانی هستند که در زمان نیاز نظام، پای‌کار آمدند.

 وی افزود: جای تأسف و تعجب است رزمندگانی که دارای چندین فرزند بیکار هستند مورد بی‌مهری قرار بگیرند؛ ولی آن‌هایی که همراه نبوده‌اند در اولویت قرار بگیرند و فرزند ایثارگر ما به پدرش بگوید: پدر چرا جبهه رفتی؟ اینان همان ایثارگرانی هستند که در صحنه‌های آزمون، لحظه‌به‌لحظه پیش آمده و جان‌فشانی کردند و نمونه آن در همین قضیه اغتشاشات اخیر است که دیدیم پیش‌کسوتان عرصه جهاد با عصا در میدان حضور یافتند.

 سردار جمال شاکری، فرمانده سپاه امیرالمؤمنین  استان ایلام نیز در ابتدای این همایش اظهار کرد: با پیگیری‌های به‌عمل آمده، تاکنون ۵ کمیسیون برای جانبازان فاقد مدارک بالینی برگزار کرده‌ایم و در این کمیسیون‌ها ۷۹۵۵ پرونده تشکیل شده و از این تعداد، ۵۲۱۷ پرونده تعیین تکلیف قطعی شده‌اند.

 وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۳۵۵۸ خانواده ایثارگر در استان ایلام مستمری دریافت می‌کنند افزود: در هیچ استانی دو کمیسیون در یک سال برگزار نشده است؛ ولی به برکت کنگره شهدا، سال گذشته ۲ کمیسیون برای جانبازان فاقد مدارک بالینی تشکیل شد و امسال هم دو کمسیون برگزار خواهد شد و برای تعیین تکلیف هزار نفر نوبت گرفته‌ایم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.