جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: قبل از دولت سیزدهم ٢ هکتار از سطح زیرکشت استان به دانههای روغنی اختصاص داشت و اکنون به ۶٢ هکتار با سه هزار درصد افزایش، رسیده است.
او افزود: الگوی کشت خراسان جنوبی ابلاغ شده است که متناسب با آن کار پیش میرود؛ به همین منظور توسعه و گسترش کشت دانههای روغنی در دستور کار این سازمان قرار دارد.
جعفری اظهار کرد: همچنین توسعه کشت گلخانهای در دستور کار قرار دارد به طوری که در دولت قبل فقط ٨۴ هکتار گلخانه در استان داشتیم، اما اکنون ۵٠ درصد به این سطح اضافه شده یعنی صنعت گلخانهای خراسان جنوبی بهشدت رو به توسعه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: علاوه بر این پارسال ۵۴ هکتار به زیرساختهای گلخانهای استان اضافه شده و سال قبل از آن نیز ٣٧ هکتار به زیرساختها اضافه کردیم.
او تصریح کرد: با توسعه صنعت گلخانهای، بازدهی مصرف آب و تولید افزایش مییابد تا حداکثر بهرهوری را داشته باشیم.
جعفری عنوان کرد: همچنین در سالی که گذشت سه هزار و ۵٢٠ هکتار به سطح زیرکشت درختان استان اضافه شد؛ یعنی آمار درختان خراسان جنوبی به حدود ١٠٠ هزار مورد رسید و از محصولات پر آببر به سمت محصولات کمآببر حرکت کردیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: سطح زیرکشت محصولات باغی و زراعی خراسان جنوبی همان ١٧٠ هزار هکتار است. فقط افزایش عملکرد در واحد سطح را افزایش دادیم و از همه مهمتر محصولی تولید شده که تولیدکننده دغدغه بازار فروش آن را نداشته باشد.
او افزود: الگوی کشت که در خراسان جنوبی دنبال میشود همان توسعه محصولات خاردار مانند زرشک، عناب، زعفران، پسته و گل محمدی است، اما کشت گیاهان دارویی و روغنی هم به محصولات کشاورزی استان اضافه شده و در حوزه دامداری نیز پرورش شتر و شترداری در دستور کار است.
جعفری بیان کرد: این موارد نشان دهنده تناسب الگوی کشت با آنچه طبیعت به ما داده و دانش بومی به ما آموخته است.