معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی گیلان گفت: مار مشاهده شده در شفت؛ بومی، غیر مهاجم و غیر سمی است و حداکثر اندازه آن به یک متر و نیم می‌رسد.

تورج صادقی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: اخیرا فیلمی از مار آبی چلیپر در فضای مجازی دست به دست می‌شود که این مار، بومی، غیرمهاجم و غیرسمی است و حداکثر اندازه آن به یک متر و نیم می‌رسد.

او افزود: پس از انتشار فیلم منتسب به مار غول پیکر شفت، موضوع به وسیله کارشناسان متخصص در این بخش مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته معاون محیط زیست گیلان، فیلم منتشره از مار به خوبی گویای جثه این مار بوده و با توجه به پوشش گیاهی اطراف مار می‌توان تخمین زد که جثه آن کمتر از یک و نیم متر است.

صادقی درباره نوع و رفتارشناسی این گونه مار تصریح کرد: طبق بررسی میدانی اولیه کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با جمع بندی توصیفات مردم منطقه احمدسرگوراب تشخیص داده شده بود که گونه مورد اشاره مردم محل از نوع مار آبی چلیپر است.

به گفته او، با انتشار این فیلم مشخص شد که گمانه‌زنی‌ها درست بوده و طبق بررسی به‌عمل آمده کارشناسان متخصص خزندگان، با توجه به طرح و رنگ پوست مار موجود در فیلم و همچنین فرم و یکنواختی ضخامت تنه مار در فیلم، گونه مار چلیپر است که مار بومی گیلان بوده و تقریبا در تمام زیستگاه‌های آبی استان یافت می‌شود.

مار یک و نیم متری مشاهده شده در شفت، بومی و غیر سمی است

معاون محیط زیست گیلان تأکید کرد: مار چلیپر با تعداد و پراکندگی زیاد در زیستگاه‌های آبی استان یافت می‌شود و جزء گونه‌های بسیار آرام با درجه تهاجمی بسیار کم است.


بیشتر بخوانید 


صادقی یادآور شد: در اردیبهشت ۱۴۰۰ هزاران حلقه از مار چلیپر در اسکله بندر انزلی پدیدار شدند و همان زمان موضوع مار خبرساز شد، اما هیچ اثری از گزش یا حمله یا آسیب از جانب این گونه به انسان گزارش نشد.

او تصریح کرد: از نظر احتمال خسارت به دام و طیور مار آبی چلیپر توانایی شکار جوجه‌های کوچک پرندگان را دارد، اما تغذیه تخصصی این مار از ماهیان، قورباغه‌ها و جانوارن آبزی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.