محمدرضا آران مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری هرمزگان با اشاره به اجرای طرح شناورسازی سهمیه آرد نانواییها گفت:در اجرای این طرح میزان فروش یک نانوا مولفهای تعیین کننده در سهمیه آرد است، بنابراین نانوایانی که به دلیل عرضه نان با کیفیتتر، مشتریان بیشتری جذب میکنند از سهمیه آرد و کمکهزینههای بیشتری نیز برخوردار میشوند و در نقطه مقابل نانواییهایی که کیفیت نان پایینتری داشته باشند یا رفتارهای خلاف قاعده در تراکنشهای خرید نان از آنها مشاهده شود با محدودیت در تخصیص آرد یارانهای مواجه خواهند شد.
آران گفت: در اجرای این طرح نانوایان حرفهای از بین کسانی که تنها با امید دریافت سهمیه آرد اقدام به تاسیس نانوایی کردهاند، شناسایی خواهند شد، بنابراین ممکن است که در بلندمدت شاهد افزایش ساعت کاری برخی خبازیهای حرفهای و در نقطه مقابل کاهش ساعت کاری برخی نانواییها و حتی تعطیلی آنها باشیم.
او گفت: در استان هرمزگان، به استثنای جزایر، سه دوره خرید آرد برای نانوایان در هر ماه (پنجم، پانزدهم و بیست و پنجم) تعریف شده است که بر اساس عملکرد ماه قبل انجام میشود و هر نانوا میتواند بسته به عملکرد گذشته خود حداکثر ۱۰ درصد آرد بیشتری خریداری کند.
مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری هرمزگان در خصوص دلایل کسر سهمیه آرد برخی نانواییها گفت: برخی نانوایان با انگیزه دستیابی به سهمیه آرد بیشتر اقدام به ثبت تراکنشهای غیر واقعی میکنند که شناسایی این رفتارها بر اساس الگوهای موجود موجب میشود که سهمیه آرد نانوایی متخلف کاهش یابد.
او گفت:هر کیسه آرد در حال حاضر با قیمت ۶۰۰ هزار تومان در بازار آزاد خرید و فروش میشود، در حالی که دولت آرد نوع یک را با قیمت کیسهای ۳۲ هزار تومان و آرد نوع دو را با قیمت کیسهای ۴۹ هزار تومان بین نانواییها توزیع میکند و اگر نظارت کافی و دقیق صورت نگیرد،آرد یارانه ای به دست مصرف کننده واقعی یعنی مردم نمی رسد.
آران با بیان اینکه ماهیانه ۱۵ هزار تن آرد در استان توزیع میشود، گفت: در حال حاضر هیچگونه مشکل و کمبودی در زمینه تامین آرد مورد نیاز استان وجود ندارد و اگر هم جایی کمبودی مشاهده شود، حاصل تخلف نانوایان است که آرد یارانهای را به صورت غیر قانونی میفروشند و نان پخت نمی کنند.
مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری هرمزگان گفت:علاوه بر سهمیه مصوب آرد استان، ۱۵۰۰ تن سهمیه آرد مازاد نیز بین نانواییهایی که پخت زیاد و عملکرد مطلوبی داشته باشند، توزیع میشود.